Actualitate

Sediul DNA Cluj NU se repară (deocamdată) pe banii Primăriei! Licitația a fost ANULATĂ!

Clădirea monument istoric, unde își desfășoară activitatea DNA Cluj, ar fi trebuit să intre în renovare. Primăria Cluj-Napoca urma să plătească 3 milioane de lei (peste 636.000 euro) pentru lucrări de reabilitare și reparații la sediul DNA, situat pe Calea Dorobanților nr. 1. Surpriză însă: licitația a fost anulată!

Potrivit municipalității, licitația a fost anulată automat în 29 ianuarie 2020 pe motiv că la data limită de depunere a ofertelor nu au existat ofertanți înscriși.

În decembrie 2019, municipalitatea a publicat un anunț de licitație pentru contractarea „lucrărilor de reabilitare, modificări interioare, recompartimentări și reparații la imobilul situat pe Calea Dorobanților, nr 1, Cluj-Napoca”. Firmele interesate își puteau depune ofertele până pe 8 ianuarie 2020, ora 15.00, valoarea estimată a contractului fiind de aproape 3 milioane de lei (peste 600.000 de euro), iar durata de execuție 24 de luni.


Firmele participante la licitație trebuie să facă dovada că au mai executat lucrări de acest tip, că au dus la bun sfârșit, în ultimii 5 ani, lucrări similare celor propuse a fi achiziționate în valoare cumulată de minim 2.000.000 lei din maxim 3 contracte. „Prin lucrări similare se înțelege execuția unor lucrări constând în construirea/reabilitarea (mai puțin reabilitarea termică)/reconstruirea/ execuția de reparații capitale pentru imobile (clădiri) monument istoric sau imobile (clădiri) care fac parte dintr-un ansamblu înscris în lista monumentelor istorice”, transmite municipalitatea.

Spațiul are peste 800 de metri pătrați și cuprinde la subsol o piviniță, la parter cinci birouri, grup sanitar, hol, casă troliu, acces mansardă, cabină portar, terasă , la etaj 14 birouri, sală de protocol, coridor, casă lift, antreu, grup sanitar, acces mansardă și etaj, la mansardă o arhivă, un depozit, casa liftului  și un birou. Suprafața utilă totală a apartamentului 1 este de 827.04 metri pătrați.


”Intervențiile propuse sunt în spiritul regulilor restaurării și conservării monumentelor istorice. S-a avut în vedere păstrarea concepției, a substanței originale și a esteticii inițiale, prin intervenții clasice și reversibile, pentru a nu afecta caracterul monumentului”, se arată în caietul de sarcini al licitației.

Lucrările de reabilitare vizau reamenajarea parterului. De asemenea, va fi demolată scara interioară existentă și va fi realizată o scară interioară nouă. Mai mult, se va înlocui troliul cu un lift nou care asigură circulația verticală de la nivelul gangului până la mansardă.


DNA a primit noul sediul de la Primăria Cluj-Napoca

În 2015, DNA Cluj a primit în administrare de la Primăria Cluj-Napoca o clădire pe strada Dorobanților nr. 1 pentru extinderea birourilor. La acea data, municipalitatea a cheltuit peste 600.000 de lei pentru lucrări de reparații.

DNA Cluj a solicitat un spațiu de la Primăria Cluj-Napoca pentru a-și putea desfășura activitatea în condiții optime.


Noul sediul are o suprafață de aproape 800 metri patrati, adica 16 birouri si anexe, la care se adaugă și o sală de protocol.

Clădirea are și mansardă, unde a fost amenajată arhiva. Spațiul a fost cerut de către Anca Mărincean, șefa DNA Cluj, motivând prin aceea că instituția se confruntă cu dificultăți generate de spațiul insuficient în care își desfășoară activitatea.


În aceeași clădire funcționează și câteva birouri ale Administrației Finanțelor Publice.

Ultimele Stiri
abonare newsletter