Actualitate

Deputatul sibian Zacharie Benedek a fost ales să conducă grupul UDMR din Camera Deputaţilor

Sibianul Zacharie Benedek a devenit, astăzi, liderul grupului parlamentar UDMR din Camera Deputaților. El îl înlocuiește în această funcție pe Korodi Attila.

Grupul parlamentarilor UDMR s-a reunit astăzi, la Sovata, iar în cadrul şedinţei a fost ales un nou lider de grup la Camera Deputaţilor, în persoana lui Benedek. Totodată, au fost realeşi în funcţiile de vicelideri ai grupului deputatul Szabo Odon şi Marton Arpad. Parlamentarul Apjok Norbert rămâne, în continuare, secretarul grupului, conform Mesagerul de Sibiu.

În vârstă de 52 ani, Benedek se află la primul mandat în Parlamentul României, el fiind ales deputat în circumscripția electorală nr. 21 Harghita.


În această legislatură, el a avut 25 de luări de cuvânt – în 23 de ședințe – și a inițiat 71 de propuneri legislative, din care 21 au fost promulgate legi, un proiect de hotărâre, șase întrebări și interpelări și a semnat două moțiuni.

Deputatul născut în Sibiu este de profesie inginer constructor. Are în CV poziții de conducere în companii precum Concefa sau Geiger Transilvania, iar în Camera Deputaților face parte din comisia permanentă pentru transporturi şi infrastructură.

Etichete: sibiu deputat
Ultimele Stiri
abonare newsletter