Actualitate

Înțelegere cu turcii. Emil Boc a semnat actul de cooperare dintre Cluj-Napoca și Eskișehir

În cadrul unei ceremonii oficiale organizată de municipalitatea orașului turc Eskișehir, primarul municipiului Cluj-Napoca a semnat, împreună cu omologul său, Yilmaz Büyükerşen, Înțelegerea de Cooperare dintre Cluj-Napoca și Eskișehir.

Înțelegere cu turcii. Emil Boc a semnat actul de cooperare dintre Cluj-Napoca și Eskișehir, sursă foto: Facebook Emil Boc Înțelegere cu turcii. Emil Boc a semnat actul de cooperare dintre Cluj-Napoca și Eskișehir, sursă foto: Facebook Emil Boc

Înțelegerea vizează domenii precum economie, educație, cultură, artă, sănătate, a precizat Emil Boc. Din delegația administrației clujene au mai făcut parte viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, Consulul onorific al Turciei la Cluj-Napoca, Vasile Vita, respectiv șeful biroului relații externe și investitori, din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, Emilia Botezan.

Vizita delegației clujene în orașul Eskișehir a mai cuprins întâlniri cu Firuzhan Kanatli, Consulul onorific al României în Turcia, cu Celalettin Kesikbaş, Chairman of the Board la Camera de Industrie Eskișehir, cu Metin Güler, Camera de Comerț Eskișehir, dar și cu o echipă academică condusă de prorectorul Gürsoy Arslan, de la Universitatea Tehnică din Eskișehir.


„Am avut șansa, în cadrul vizitelor la aceste instituții, să prezint potențialul municipiului Cluj-Napoca în domeniul inovării, al afacerilor, dar și al relevanței schimburilor reciproce de studenți și al proiectelor educative internaționale pentru tineret, cu scopul de a oferi substanță și pragmatism înțelegerii noastre de cooperare. Mulțumim municipalității din Eskișehir pentru excelenta organizare a vizitei și pentru prietenia arătată delegației clujene”, a transmis Emil Boc.

Vă reamintim că, într-o ședință de Consiliu Local din mai 2019, consilierii locali au votat un proiect referitor la aprobarea unei înțelegeri de cooperare între Cluj-Napoca și un municipiu din Turcia, respectiv Eskișehir. Municipiul Eskișehir este situat în nord-vestul Turciei, are o populație de peste 870.000 locuitori și este capitala provinciei cu același nume, fiind cunoscut drept „Poarta Anatoliei de Mijloc către Vest”.


CITEȘTE ȘI: Un nou oraș pe lista localităților înfrățite cu Cluj-Napoca: „Colaborare în domeniile cultural, economic și politici de tineret!”

abonare newsletter