Actualitate

Autospecială nouă pentru ISU, achiziționată de Primăria Cluj-Napoca pentru 150.000 €

A fost semnat contractul pentru achiziţia unei noi autospeciale (punct medical avansat) pentru ISU, cu termen de livrare în luna aprilie 2020.

Autospecială nouă pentru ISU Cluj, achiziționată de Primăria Cluj-Napoca pentru 150.000 €, sursă foto: Facebook Dan Tarcea Autospecială nouă pentru ISU Cluj, achiziționată de Primăria Cluj-Napoca pentru 150.000 €, sursă foto: Facebook Dan Tarcea

Autospeciala a fost achiziționată contra sumei de 714.300 lei (circa 150.000 de euro) și urmează, conform contractului încheiat, să fie livrată în 180 de zile, a precizat viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea. Pe lângă autospeciala nou-nouță, Primăria municipiului Cluj-Napoca a mai achiziționat pentru ISU, de-a lungul anilor:

– în iunie 2018, o autospecială cu dotări de ultimă generație, destinată intervenţiei la stingerea incendiilor în oraș: accent pe deplasarea rapidă și pe accesul ușor pe străzile înguste sau în zonele unde nu pot interveni autospecialele mai mari (542.878 lei);


– în februarie 2019, o „Ambulanță de tip C – terapie intensivă mobilă”, de ultimă generație, dotată cu echipamente de cel mai înalt standard pentru ISU. Valoarea totală a investiției s-a ridicat la 770.644 lei. Ambulanța de tip C este destinată urgențelor medicale cu prioritate maximă și transportului medical asistat al pacientului.

Echipamente cuprinse autospecială ISU:


– cort gonflabil triaj – 1 buc.
– cort gonflabil – 2 buc.
– sistem de încălzire pentru cort – 2 buc.
– sistem aer condiționat mobil pentru cort – 2 buc.
– sistem de iluminare interioară pentru corturi – 3 buc.
– generator curent electric – 2 buc.
– tambur prelungitor cablu electric – 2 buc.
– brancarde simplă, cu spătar, dublă colapsabilă și colapsabilă – 26 buc.
– suport pentru 4 perfuzii – 15 buc.
– rucsac medical – 4 buc.
– aspirator de secreții portabil – 2 buc.
– monitor funcții vitale cu trepied și suport – 5 buc.
– ventilator pacient – 2 buc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter