Actualitate

Ministrul Finanțelor a dezvăluit pe ce se duc banii statului: "9 miliarde de lei pensii, 11 miliarde salarii"

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a vorbit despre situația bugetară a țării și despre principalele plăți pe care statul le face lunar.

Cîțu a vorbit despre cele 20 de miliarde de lei care ajung lunar la salariați și pensionarii, dar a precizat că nu se va apela la tăieri de la investiții pentru acoperirea cheltuielilor

"Să vă spun pe ce se duc banii, pentru că toată lumea întrebă asta. După 3 ani de guvernare socialistă, de fapt sunt mai mulți, am ajuns să plătim apropa 9 miliarde de lei lunar doar salarii, aproap 11 miliarde pensii și 4 miliarde medicamente. În plus, mai plătim luna un miliard în avans pentru subvenții în agricultură, pe lângă alte cheltuieli. Nu vom lua bani de la investiții pentru plata salariilor și pensiilor, așa cum a făcut PSD", a declarat noul Ministru de Finanțe.


Cîțu nu s-a ferit să critice fosta guvernare pentru modul în care a fost stabilită legea pensiilor:

„La legea pensiilor, acolo e un lucru criminal, pentru că a trecut o lege prin Parlament fără nicio sursă de finanțare pentru niciun an, nici anul trecut - 8 miliarde impact negativ - nu a fost sursă de finanțare și a trebuit să facem rost de bani pe ultima sută de metri, anul acesta - 24 de miliarde impact, nu au fost banii, a trebuit să facem rost, să găsim resursele pentru a aloca banii pentru pensii. Anul viitor sunt 58 de miliarde lei si va trebui să rezolvăm și acea problemă. Le rezolvăm pe toate, dar să fii atât de iresponsabil să treci o astfel de lege prin Parlament arată clar că nu te interesează România, românii, te interesează doar câștigul electoral. Asta a făcut PSD. Aruncând România în aer nu câștigi voturi”, a punctat ministrul Finanțelor.


Florin Cîțu a mai spus printre altele că deficitul bugetar, la 10 luni, era în 2016 de un miliard de lei, în 2017 era aproape 7 miliarde de lei, ca în 2018 să urce la 21 de miliarde de lei și în 2019 la 29 de miliarde de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter