monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Panică pe Aeroportul din București după ce un pasager suspect coronavirus a fost preluat de ambulanță

Un pasager care prezenta unele simptome de gripă, sosit sâmbătă după-amiază la aeroportul Otopeni cu o cursă de Tel Aviv, a fost preluat de o ambulanţă 112 şi transferat la spitalul Matei Balş, informează reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB).

La bord, pasagerul a spus că a călătorit în China, însă acum trei luni. "Astăzi (n.r sâmbătă), 25 ianuarie, comandantul cursei Ryanair de pe ruta Tel Aviv -Bucureşti, a solicitat prezenţa unei echipe medicale la aterizare, ca urmare a faptului ca un pasager prezenta unele simptome de gripă. Aeronava a aterizat la ora 15:51 şi, după intervenţia serviciului medical al aeroportului, pasagerul a fost preluat de o ambulanţă 112 şi transferat la spitalul Matei Balş", au spus reprezentanţii CNAB.

Potrivit acestora, au fost luate toate măsurile în conformitate cu protocolul şi procedurilor medicale în vigoare.


"Ca urmare a verificărilor efectuate personalul specializat al autorităţii în domeniu, ceilalţi 178 pasageri au fost debarcaţi pe flux normal. Ei îşi vor lăsa datele de contact", au susţinut reprezentanţii aeroportului.

Pasagerul suspect de gripă este de origine israeliană. De el de gripă se ocupă Serviciul Sanitar de Frontieră din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.


Ulterior, Raed Arafat a declarat că pasagerul nu avea cum să fie purtător de coronavirus, deoarece vizita lui în China a fost cu prea mult timp în urmă.

"El a fost în China acum foarte mult timp. Dacă ai acest virus, perioada de incubație este de la 5 până la 12 zile, atunci trebuie sa apară gripa respectivă. Dacă  a fost acum trei luni, atunci nu are nimic", a declarat Secretarul de Stat în M.A.I

Etichete: coronavirus panica