Actualitate

Viceprimarul luat la rost după ce unui clujean i s-a ridicat maşina. “În străinătate, românii respectă regulile la sânge, când vin acasă uită”

Viceprimarul Dan Tarcea a avut o reacţie dură după ce un clujean i s-a plâns la radio că poliţiştii locali i-au ridicat maşina la două minute după ce parcase neregulamentar pe trotuar. “Sunt puşi pe făcut bani”, i-a reproşat clujeanul. În replică, Tarcea i-a spus că toţi şoferii sunt “pe două minute” şi că dacă a greşit, trebuie să plătească.

“Ieri i-a ridicat soţiei mele maşina de pe strada Byron. Nu e problemă, a ridicat-o, a greşit, plătim, a parcat pe trotuar 2 minute. Dar şi poliţistul local mi-a lăsat copilul şi nevasta în stradă. Nu au putut s-o sune, nu în 2 minute să îi ia maşina? Nu vă supăraţi, dar poate să îi dea amendă, să o sune să vină la maşină. Nu numai să fie puşi pe făcut bani şi laşi o femeie şi un copil în stradă pe frig şi iarnă. Nu ridici maşina în 2 minute”, i-a transmis un clujean viceprimarului Dan Tarcea.

Iar replica nu a întârziat să apară.


“Haideţi să ne respectăm, să respectăm regulile şi legile care sunt în această ţară. Litera şi spiritul legii clar trebuie aplicate. Ai greşit, trebuie să plăteşti. Asta este foarte clar. Ai blocat o intersecţie, ai blocat o trecere de pietoni, ai blocat un trotuar...ce să îi spun celui care vine cu un cărucior pe trotuar? Aşteaptă 2 minute că numai 2 minute a lăsat maşina. Toţi suntem în 2 minute. Ne punem avariile 2 minute în mijlocul intersecţiei. Haideţi să respectăm regulile. Românii care sunt în străinătate respectă regulile la sânge, dar în momentul în care vin în România uită să respecte aceleaşi reguli cu aceeaşi stricteţe. Cum credeţi că i-au făcut pe cei din străinătate să respecte regulile? Numai prin măsuri coercitive. Dacă sunt anumite abuzuri făcute de colegii mei, îmi pare rău şi trebuie eliminate, dar dacă ai greşit, trebuie să plăteşti. Nu putem să punem 4 poliţişti locali să stea lângă o maşină să vadă dacă sunt 2 minute sau 20 de minute. Să încercăm să punem maşina în parcare, să nu parcheze pe trotuar sau pe trecerea de pietoni”, a spus Tarcea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter