monitorulcj.ro Menu

Actualitate

OMOR. În urmă cu un an, Gabriela Ripan murea într-un accident în Floreşti. Tudor Ştefan Cârje nu va fi cercetat pentru ucidere din culpă!

Ştefan Tudor Cârje, tânărul de 20 ani, autorul cumplitului accident din Floreşti din 21 ianuarie 2019 în care o studentă din Suceava şi-a pierdut viaţa, va fi cercetat pentru infracţiunea de omor. Cârje se afla la volanul unui bolid de lux, marca Mercedes, care aparținea victimei Gabriela Rîpan, când a pierdut controlul asupra volanului și s-a lovit de un stâlp. Tânăra a murit pe loc, fiind prinsă în mașină.

Tânărul care a produs teribilul accident din ianuarie de la Florești a fost trimis în iunie anul trecut în judecată. Patru membri ai familiei tinerei decedate au cerut despăgubiri.

Iniţial, Ştefan Turdor Cârje a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. Patru membri ai familiei Rîpan s-au constituit părți civile împotriva asiguratorului, cerând despăubiri totale care se ridică la 1,7 milioane euro.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată a lui Tudor Ștefan Cîrje pentru ucidere din culpă. De asemenea, procurorii au dispus clasare cu privire la fapta de conducere sub influența unor substanțe psihoactive. Vă reamintim că, la acea vreme, un comunicat al IPJ Cluj, care cita rezultatele de la IML, arăta că în sângele tânărului nu s-au identificat urme de alcool sau droguri. Acesta venea în contradicție cu un comunicat remis de IPJ Cluj, imediat după accident, potrivit căruia Tudor Ștefan Cârje ar fi consumat substanțe psihoactive.

Răsturnare de situaţie astăzi la Judecătoria Cluj-Napoca

Magistraţii Judecătoriei Cluj-Napoca au decis miercuri, 22 ianuarie 2020, ca băiatul de 20 de ani să fie cercetat pentru infracţiunea de omor.

Solutia pe scurt: Judecătoria Cluj Napoca - În temeiul art. 386 alin. 1 C.proc.pen. dispune schimbarea încadrării juridice a faptei pentru care inculpatul Cîrje Tudor Ştefan a fost trimis în judecată, din infracţiunea de ucidere din culpă prev. de art. 192 alin. 1 şi 2 C.pen. în infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.pen. Admite excepţia necompetenţei materiale invocate din oficiu de instanţă (...) declină către Tribunalul Cluj soluţionarea cauzei privind pe inculpatul Cîrje Tudor Ştefan, cauza având ca obiect infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.pen. Fără cale de atac. Pronunţată în şedinţa publică din data de 22 ianuarie 2020.

În ce privește latura civilă, tatăl victimei, omul de afaceri sucevean Ion Vasile Rîpan s-a constituit parte civilă împotriva asiguratorului de răspundere civilă City Insurance cu suma de 500.000 euro. La fel, cu câte 500.000, mama și fratele tinerei decedate, în timp ce bunica acesteia s-a constituit parte civilă cu suma de 200.000 euro.

Gabriela Rîpan, tânăra care a decedat, era din Suceava și studia la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor. Gabi lucra ca make-up artist și era foarte apreciată în acest domeniu.

Potrivit IPJ Cluj, la data de 21 ianuarie, în jurul orei 03:00, un tânăr de 19 ani din Florești, în timp ce conducea autovehiculul marca Mercedes-Benz CLS 500 pe DN1 E60, pe raza comunei Florești, în afara localității, dinspre Huedin spre Cluj-Napoca, ar fi efectuat o manevră de depășire neregulamentară, peste marcajul longitudinal simplu continuu. Acesta a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un stâlp al unui panou de informare situat pe spațiul verde, după care s-a oprit în șanțul de colectare a apelor pluviale. Martorii au susținut că, înaintea tragediei, băiatul gonea cu o vitează amețitoare.