monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Șoferii, luați la puricat de polițiștii clujeni. Zeci de sancțiuni aplicate și permise reținute

Polițiștii clujeni efectuează în aceste zile o serie de acțiuni pe raza municipiului Cluj-Napoca.

Șoferii, luați la puricat de polițiștii clujeni. Zeci de sancțiuni aplicate și permise reținute, sursă foto: IPJ Cluj

La data de 22 ianuarie a.c., polițiștii Biroului Rutier, împreună cu polițiști din cadrul secțiilor de poliție de pe raza municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul jandarmilor clujeni și al lucrătorilor din cadrul Poliției Locale, au derulat acțiuni pentru creșterea gradului de siguranța și disciplină rutieră, în vederea prevenirii accidentelor de circulație.

Potrivit IPJ Cluj, acțiunea s-a derulat pe arterele principale de pe raza municipiului în scopul responsabilizării participanților la trafic și prevenirii accidentelor rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor sau nerespectarii de către pietoni a normelor de legislație rutieră.

În cadrul acțiunii au fost aplicate 81 de sancțiuni contravenționale, iar pentru neregulile constatate au fost reținute 16 permise de conducere. 14 conducători auto au rămas fără permis, fiindu-le suspendat dreptul de a conduce pentru neacordare de prioritate pietonilor. Pentru indisciplina pietonilor au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale. Acțiunile continuă, transmit polițiștii clujeni.