Actualitate

Când vor fi gata lucrările la strada Bună Ziua? Primarul spune luna mai, viceprimarul spune iulie

Invitat la o emisiune radio, viceprimarul Dan Tarcea a declarat că lucrările de lărgire a străzii Buna Ziua ar trebui să fie gata în luna iulie, după ce în decembrie primarul Emil Boc spunea că ar fi vorba de luna mai.

Dan Ștefan Tarcea a spus că lucrările au un avans, iar probabil strada Bună Ziua va fi în totalitate dată în folosință în luna iulie a acestui an.

„Am făcut toate demersurile pe care le-am putut face și tot ce ne-a stat în putință ca să putem rezolva această stradă, o stradă care a fost blocată mulți ani. Am reușit să deblocăm și să descâlcim toate hățișurile birocratice pe care le-am avut și uitați că sunte, în faza de construcție și de lărgire a străzii Buna Ziua. Estimarea noastră este că până la data de 1 iulie 2020 această stradă va fi gata. Avem un mic avans la stradă, dar uitați că acum sunt condiții improprii pentru a putea continua lucrările pentru că sunt temperaturi de -10, -7 grade, dar estimarea noastră e că vom finaliza la timp strada”, a declarat Tarcea.

Același anunț în legătură cu ritmul alert al lucrărilor l-a făcut și primarul Emil Boc. Edilul însă a specificat că vor fi gata înainte de luna mai.
„La strada Bună Ziua lucrările sunt foarte avansate. Față de termenul pe care îl aveam, adică luna mai 2020, lucrările vor fi gata mult mai repede. Constructorii au lucrat susținut, și asta s-a văzut și atunci când a fost restricția de circulație și au terminat mult mai repede. Iar lucrările continuă atâta timp cât le va permite vremea”, a declarat primarul Emil Boc în decembrie 2019.

Noul proiect de pe strada Bună Ziua va avea trei benzi de circulație: o bandă de coborâre, dinspre Calea Turzii spre intersecția cu străzile Măceșului - Trifoiului și două la urcare; două trotuare, treceri de pietoni suprailuminate, două piste de biciclete, 112 arbori, stații de încărcare pentru mașini electrice și stații pentru taxiuri.

Valoarea totală a investiției se ridică la 19,7 milioane de lei. Durata de realizare a proiectului a fost de 12 luni, iar lucrările au început în luna iulie. Conform spuselor lui Emil Boc, proiectul va fi finalizat cu aproximativ trei luni mai repede.

Ultimele Stiri
abonare newsletter