Actualitate

Teatrul „Aureliu Manea” din Turda a devenit teatru național

De miercuri, 15 ianuarie 2020, teatrul turdean poartă un nou nume: Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda.

Această schimbare a venit ca un prim pas spre conectarea teatrului din Turda la rețelele de teatru internaționale.

„Schimbarea denumirii teatrului oferă o șansă în plus de a ne conecta la rețelele teatrale europene sau internaționale precum și posibilitatea accesării de fonduri europene sau guvernamentale. Teatrul Național din Turda este o bucurie a comunității și o mândrie a echipei, a celor care sunt parte a acestei instituții. Schimbarea cu siguranță va facilita și dezvoltarea Festivalului Internațional de Teatru de la Turda prin dezvoltarea de parteneriate cu instituții de profil la nivel național, european și internațional”, a declarat Cătălin Grigoraș, managerul teatrului.


De asemenea, această schimbare a denumirii a venit și ca o recunoaștere a activității pe care teatrul din Turda a desfășurat-o în ultimii ani, având aproape 200 de reprezentații la activ, dar și un festival important în viața culturală clujeană și românească.

„Teatrul Aureliu Manea a desfășurat o activitate intensă la nivel național cu peste 180 de spectacole jucate în turnee sau festivaluri în ultimii trei ani, cu peste 250 de spectacole jucate atât la sediu cât și în deplasări doar în ultimul an. Teatrul din Turda este organizatorul unuia dintre cele mai mari și importante festivaluri de teatru din țară. Toate aceste aspecte precum și dorința de a crește din punct de vedere cultural Municipiul Turda ne-au determinat să solicităm o astfel de schimbare”, a adăugat Grigoraș.


 

Etichete: turda
Ultimele Stiri
abonare newsletter