monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Minori identificați de polițiști după ce au furat din mai multe locuințe

Polițiștii clujeni au identificat mai mulți tineri bănuiți de comiterea unor furturi. Doi tineri de 16 si 18 ani ar fi pătruns în locuința unei persoane de unde au furat bani și telefoane mobile. Un alt minor de 15 ani a furat 4.000 lei din locuința altei persoane.

La data de 21/22 decembrie 2019, doi tineri în vârstă de 16 și 18 ani, din Apahida, respectiv Jucu, ar fi pătruns în locuința unei persoane din Jucu de Sus, iar din interior ar fi sustras trei telefoane mobile și circa 500 de lei. În urma identificării acestora, telefoanele mobile au fost recuperate.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate, a fost identificat un minor în vârstă de 15 ani, din comuna Apahida, bănuit că, în perioada mai - octombrie 2019, ar fi pătruns prin efracție, de două ori, în locuința unei persoane Jucu de Sus, sustrăgând circa 4.000 de lei, precum și alte bunuri.


În continuare se efectuează cerceetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă prevăzută de Codul penal.
 

RECOMANDĂRI ALE POLIȚIȘTILOR PENTRU A NU DEVENI VICTIME ALE INFRACȚIUNII DE FURT:


· Asigurati-vă că ați încuiat ușa, chiar și când sunteți în casă;

· Montați o încuietoare de calitate și un sistem de alarmă;


· Nu ezitaţi să întrebaţi persoanele necunoscute pe care le sesizaţi în spaţiile comune ale blocului pe cine caută, ba chiar alertaţi mai mulţi vecini -  aceste întrebări descurajează posibilii infractori;

· Nu permiteţi accesul în locuinţă a persoanelor care vând ori cumpără diverse produse sau se oferă să presteze diferite servicii;