monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Las’ că-i bine și-așa?! Românii, mai MULȚUMIȚI de trenuri decât media Uniunii Europene

Românii au un grad de satisfacție în ceea ce privește călătoria cu trenul peste media Uniunii Europene.

Las’ că-i bine și-așa?! Românii, mai MULȚUMIȚI de trenuri decât media Uniunii Europene

O majoritate confortabilă a românilor susține că nu a avut de-a face cu niciun inconvenient în timpul deplasărilor feroviare, se arată într-un Eurobarometru despre drepturile pasagerilor. Trebuie precizat însă faptul că doar 13% dintre români au declarat în cadrul sondajului pe care s-a bazat acest Eurobarometru că au călătorit cu trenul în ultimul an, față de 34%, cât este media europeană.

O altă întrebare a fost legată de gradul de cunoaștere a existenței unor reglementări comunitare privind drepturile pasagerilor. Dintre românii care folosesc transportul în comun, doar 9% știu de existența drepturilor privind transportul feroviar, față de 13%, cât este media europeană, potrivit analizei amănunțite de clubferoviar.ro.

De asemenea, românii nu se grăbesc nici să depună reclamații în cazul unui inconvenient în timpul călătoriei cu trenul – doar 72%, față de media UE de 85%. Totuși, dacă ar face o reclamație, românii ar depune-o la compania de transport (46%, față de media UE de 66%).

Românii sunt mai optimiști decât majoritatea europenilor, chiar dacă sunt luați în calcul cei care au avut de suferit în timpul transportului. Doar 17% dintre români sunt nemulțumiți de întârzierea plecării trenului cu una până la două ore, față de media UE de 19%. Dacă întârzierea la plecare este mai mare de două ore, procentele sunt 2% pentru români și 6% pentru media UE.

CITEȘTE ȘI: CFR Infrastructură, făcută PRAF! Peste 1.000 de restricții de viteză în țară, între Cluj-Napoca și Dej se circulă cu viteza melcului de livadă

CITEȘTE ȘI: Noul Mers al Trenurilor aduce trenuri și mai lente între Cluj-Napoca și București! Chinul pentru studenți în „Trenul Foamei”, prelungit