Actualitate

EMOȚII pentru elicopterul SMURD de la Jibou! Aterizare de URGENȚĂ pe Aeroportul Cluj

Elicopterul SMURD de la Jibou a transportat un pacient din Zalău pentru a putea fi preluat de pe Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj.

EMOȚII pentru elicopterul SMURD de la Jibou! Aterizare de URGENȚĂ pe Aeroportul Cluj, sursă foto: arhivă, Raymond Füstös, monitorulcj.ro EMOȚII pentru elicopterul SMURD de la Jibou! Aterizare de URGENȚĂ pe Aeroportul Cluj, sursă foto: arhivă, Raymond Füstös, monitorulcj.ro

Elicopterul transportase, duminică după-masă, un bărbat de circa 70 de ani, care fusese resuscitat, pentru a putea fi transferat la Institutul Inimii. Pacientul a fost predat în siguranță, însă imediat după predarea acestuia, echipajul elicopterului s-a confruntat cu probleme tehnice.

Potrivit ISU Cluj, după predarea pacientului echipajului de terapie intensivă SMURD, elicopterul a decolat și a întâmpinat probleme tehnice în zbor, drept pentru care piloții aeronavei au întreprins manevre specifice pentru a readuce în siguranță aeronava pe Aeroport. Din fericire, elicopterul a revenit în siguranță pe Aeroport, în jurul orei 15:20.


„Elicopterul tocmai lăsase un pacient la Cluj, alimentase şi decolase. După decolare, pilotul a sesizat o problemă care, conform procedurii, din informaţiile pe care le am până acum, a necesitat oprirea unuia dintre motoare, motiv pentru care era normal să nu meargă mai departe, să se întoarcă şi să aterizeze la Aeroport, lucru pe care l-a şi făcut în siguranţă. (...) Mie mi s-a transmis că au aterizat fără nicio problemă. Aceste elicoptere au această posibilitate în mod normal, pentru asta sunt ele luate pentru sistemul de urgenţă – chiar dacă unul din motoare cade, celălalt motor poate să ducă elicopterul să îl aterizeze în siguranţă”, a precizat Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Vă reamintim că elicopterul SMURD ce va deservi judeţele regiunii de nord-vest a fost operaţionalizat, în septembrie 2019, la Jibou, ocazie cu care a fost inaugurat şi un heliport. Platforma de aterizare și elicopterul SMURD au fost promise de coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, încă din 2014.


CITEȘTE ȘI: Elicoptere SMURD spre Cluj pe timp de noapte. Arafat promite trei puncte de salvare montane

Ultimele Stiri
abonare newsletter