Actualitate

Clujeanul Sebastian Moga, noul director al Loteriei Române

Clujeanul Sebastian Moga, membru PNL, a fost numit în funcția de director general al Companiei Naționale „Loteria Română”.

Clujeanul Sebastian Moga, noul director al Loteriei Române Clujeanul Sebastian Moga, noul director al Loteriei Române

Numirea lui Moga nu este întâmplătoare în fruntea Loteriei Române, el fiind prezent în diferite funcții ale companiei încă din 2005. Clujeanul a fost manager zonal în ultimii cinci ani la punctul de lucru al Loteriei din județul Cluj. De altfel, Moga este cunoscut ca fiind unul dintre oamenii de încredere a noului premier Ludovic Orban.

„Consider că experiența pe care am avut-o în teritoriu, privind dezvoltarea rețelei Loteriei, ar fi un prim argument care să convingă că este loc de mai bine la nivelul întregii Companii, că există soluții pentru o creștere a veniturilor din exploatare, precum și pentru o creștere a vizibilității în piața jocurilor de noroc. Sunt destule măsuri care pot fi aplicate și îmbunătățite, astfel încât să ne putem plia mai bine pe obiectivul principal al Companiei, acela de a contribui la sprijinirea investițiilor Guvernului” a transmis noul director al Companiei Loteria Română.


Sebastian Moga a studiat la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca și are studii postuniversitare în domeniul tehnic al materialelor plastice și în domeniul dezvoltării afacerilor. Este președintele Asociației Vechiul Cluj și administrator al Univers T SA. Moga este membru al Partidului Național Liberal (PNL) din 1996. Proaspătul director al Loteriei Române nu stă rău nici la capitolul avere.

Acesta are, printre altele, un depozit de peste 100.000 lei la BT, deschis din 2014, unul de peste 9.000 euro la OTP, dar și o pensie privată la Metropolitan. De asemenea, Sebastian Moga deține un teren intravilan de 1.950 mp în Cluj-Napoca, dobândit prin cumpărare în 2006. În 2011, Moga a primit prin donație un apartament de 100 mp.


Precedentul director clujean al Loteriei Române a călcat pe bec

Fostul director general al Loteriei Române, Gheorghe Benea, a fost condamnat în 2019 la trei ani cu suspendare după ce a încheiat cu procurorii DNA un acord de recunoaştere a vinovăţiei prin care a admis că, pentru aranjarea unei licitaţii de înoire a parcului auto al Loteriei Române, a luat mită un BMW Coupe pentru fiica sa. Motivarea sentinţei a scos la iveală modul în care a fost aranjată licitaţia de peste nouă milioane de lei pentru achiziţia, de către Loteria Română a 182 de autoturisme.


În timpul anchetei, Nicolae Virgil Sorescu, reprezentant al unui dealer auto din Capitală a povestit că la începutul anului 2009 a luat legătura cu o persoană căreia i-a spus că ar vrea să livreze autoturisme pentru Loteria Română. Potrivit DNA, Sorescu a fost pus în legătură cu un alt intermediar, care la rândul său i-a făcut intrarea dealer-ului auto la deputatul „Neluţu”, care la rândul său i-a făcut intrarea la directorul general al Loteriei Române, Gheorghe Benea.

Etichete: pnl loteria romana
abonare newsletter