monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Iohannis a promulgat legea privind reglementările consumului de alcool în public. Ce se schimbă?

Iohannis a promulgat legea privind reglementările consumului de alcool în locuri publice. Ce se schimbă?

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede posibilitatea consumului de băuturi alcoolice în locuri publice în cazul unor evenimente organizate în scop de recreere sau manifestări cultural-artistice.

Astfel, actul normativ modifică articolul 2 din Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Conform legii, constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: servirea şi consumul băuturilor alcoolice în localuri publice şi în afara acestora pe timpul desfăşurării adunărilor publice, grevelor sau manifestărilor sportive.


Excepție fac spațiile în care sunt organizate evenimente pentru celebrarea Revelionului, zilelor unităţilor administrativ-teritoriale, ale categoriilor socio-profesionale sau pentru promovarea unor produse alimentare sau nealimentare, precum şi perimetrele special amenajate şi delimitate unde se desfăşoară manifestări cultural-artistice cu acces controlat.