Actualitate

Primăria Cluj-Napoca curăţă pereţii de graffiti cu o instalaţie mobilă ecologică

Primăria municipiului Cluj-Napoca a început, miercuri, curăţarea pereţilor clădirilor din oraş de inscripţiile graffiti cu o instalaţie mobilă ecologică pe bază de apă sau abur sub presiune.

Primăria Cluj-Napoca curăţă pereţii de graffiti cu o instalaţie mobilă ecologică Primăria Cluj-Napoca curăţă pereţii de graffiti cu o instalaţie mobilă ecologică

„Primăria Cluj-Napoca a achiziţionat şi recepţionat acest aparat modern, unic, cred, în România, care curăţă graffiti, curăţă marcaje şi indicatoare de circulaţie sau pete de ulei de pe borduri şi trotuare. Îşi propune să ajute la curăţarea clădirilor de grafitti şi alte mizerii. Este un mijloc complet nepoluant, nu foloseşte niciun fel de substanţe chimice. Am achiziţionat acest echipament pentru a preveni şi descuraja pe cei care utilizează tehnica de graffiti în spaţii neautorizate, spunându-le că dacă vor face în continuare acest lucru, amenzile se vor aplica la nivelul maxim şi, pe lângă suportarea contravalorii pentru refacerea clădirii, vor suporta şi rigorile prevăzute de legea contravenţională, întrucât este afectată dimensiunea estetică a oraşului”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc, cu ocazia primei folosiri a instalaţiei.

Instalaţia a costat aproape 250.000 de lei. Emil Boc a mai spus că oferă amatorilor de graffiti două soluţii: proiectul „Artă în curtea şcolii”, care permite desenarea pereţilor unor unităţi şcolare, precum şi alte spaţii care vor fi destinate artei graffiti.


CITEȘTE ȘI: Instalația ecologică de curățat care pune punct graffiti-urilor din Cluj-Napoca: „Cum să-ți bați joc de o clădire nou renovată?”

Ultimele Stiri
abonare newsletter