Actualitate

Voluntari curajoși au salvat două persoane ce au rămas blocate cu mașina în zăpadă

O mână de voluntari care renunță la timpul lor liber pentru a-i ajuta pe cei în nevoie au salvat două persoane care au rămas blocate într-o zonă montană din apropierea Clujului.

Cei de la Rescue 4x4 au primit un apel în legătură cu o mașină suspendată în zăpadă, iar două persoane rămăseseră blocate, așa că au pornit spre locul incidentului.

„Ora 22:10, sună telefonul: 46°41′8″ N 23°14′28″ E. Mașină suspendată în zăpadă. Opel frontera. 3 mașini pleacă din Cluj-Napoca spre incident, pe drum se mai alătură o mașina care vine din altă parte”, povestește unul dintre membrii echipei.


Dorin să ajute, au rămas la rândul lor blocați în zăpadă, însă au reușit în cele din urmă să îi ajute pe oamenii care ceruseră ajutor.

„Urcăm dealul, rămânem și noi blocați. Ne troliem, ne tragem unii pe alții, ajungem pana la un punct unde nu mai putem înainte. 4 mașini blocate la 3 dimineața pe un platou în vârful muntelui. Oamenii care solicită ajutor sunt la vreo 2 km în mașină, înghețati de frig. 2 dintre membrii Rescue 4×4 merg pe jos. Se decide că e prea periculos să se intervină noaptea, se abandonează mașina care o sa fie recuperată ulterior pe lumină. La 5 dimineața ajungem în Cluj. Zăpada până la brâu, -10 grade”, adaugă salvatorul.


A doua zi, volutnarii s-au întors după mașină.

Opt maşini, după cei blocaţi în zăpadă


„Pe parcursul serii de ieri, Rescue 4×4 a fost solicitat să intervină în cazul unui autovehicul blocat în zăpada. Din păcate acest lucru care nu a fost posibil din cauza condițiilor meteo și a întunericului, fiind prea periculos pentru membrii care au participat. Totuși, persoanele de la fața locului au fost duse în siguranță iar mașina a fost lăsată acolo. Astăzi (n.red. duminică) s-a intervenit din nou cu 8 mașini pentru a recupera mașina rămasă blocată, lucru dus la bun sfârșit de către membrii comunității din Cluj”, au transmis voluntarii Rescue 4X4.

Rescue4x4 este Asociația Salvatorilor Voluntari 4x4, un serviciul public comunitar gratuit de salvare, recuperare și intervenții în situații speciale și de urgență.

Etichete: zapada voluntari
abonare newsletter