monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Prăpăd pe strada Constantin Brâncuşi. Un apartament a luat foc de la o lumânare

Două mașini pentru stins incendii și una pentru intervenții și salvări de la înălțimi au intervenit, ieri seară, pentru stingerea flăcărilor care au cuprins un apartament dintr-un imobil de locuințe, situat pe strada Constantin Brâncuși, din municipiul Cluj-Napoca.

Alarma a fost dată în jurul orei 21.40, iar pompierii sosiți de urgență la locul solicitării au găsit apartamentul, situat la etajul trei, cuprins aproape în întregime de flăcări. Locatarii blocului s-au autoevacuat până la sosirea forțelor de intervenție.

"Un bărbat în vârstă de circa 70 de ani a primit îngrijiri de la echipajul SAJ, dislocat la locul evenimentului, privind posibila de intoxicare cu fum. Bărbatul a refuzat transportul la spital. Intervenția promptă a pompierilor a reușit să limiteze extinderea flăcărilor și la celelalte apartamente din imobil. Situația este sub control, iar pompierii au acţionat pentru eliminarea focarelor mocnite ce se manifestau în masa mare de hârtie afectată de ardere (o colecție de publicații organizată într-o bibliotecă personală)", transmite ISU Cluj.


Din cercetările preliminare se pare că proprietarul apartamentului afectat aprinsese o lumânare în memoria unei persoane și a lăsat-o nesupravegheată.

Au fost deteriorate, pe lângă distrugerile însemnate din apartamentul situat la etajul trei, tâmplăria de PVC a apartamentului de deasupra celui afectat și, prin scurgerea apei, zugrăveala din apartamentul situat dedesubt.