Actualitate

Percheziţii la Cluj. Mii de petarde confiscate de poliţişti

Poliţiştii din Gherla, Turda şi Huedin au confiscat zeci de kilograme de materiale pirotehnice şi mii de petarde după mai multe percheziţii.

Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Cluj, un bărbat în vârstă de 39 de ani din municipiul Gherla, cu ajutorul altor două persoane din aceeași localitate, a efectuat operațiuni de comercializare cu articole pirotehnice din categoria P1 de la domiciliul său, către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani. La data de 30 decembrie, polițiștii au efectuat percheziții la domiciliul persoanelor în cauză, ocazie cu care au  ridicat un număr de 104 articole pirotehnice în vederea probării activității infracționale.

De asemenea, ieri, în jurul orei 09.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Gherla au depistat un bărbat în vârstă 43 de ani, din aceeași localitate, care avea în autovehicul materiale pirotehnice fără a deține documente de proveniență pentru acestea.


“Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, 1820 de articole pirotehnice, în cauză efectuându-se cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice, efectuate fără drept”, transmite IPJ Cluj.

Tot ieri, polițiștii din Turda au acționat în vederea verificării legalității operațiunilor cu  articole pirotehnice pe raza municipiului.


Astfel, în jurul orei 13.00, aceștia au depistat un tânăr în vârstă de 27 de ani, din municipiul Turda, care deținea și comercializa articole pirotehnice în zona unui local public, fără a deține autorizație în acest sens. Polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, cantitatea de 2 kilograme de materiale pirotehnice.

Un alt tânăr, în vârstă de 24 de ani, din municipiul Turda, a fost identificat în jurul orelor 17.00, de polițiștii turdeni, în parcarea unui supermarket al orașului, în timp ce comercializa articole pirotehnice, deși nu avea acest drept.


“Astfel, persoana în cauză a fost condusă la sediul Poliției municipiului Turda, pentru continuarea verificărilor, context în care polițiștii au ridicat, în vederea confiscării, aproximativ 3 kg de articole pirotehnice, găsite asupra tânărului la acel moment”, se arată în documentul citat.

Totodată, polițiștii au ridicat 1900 de articole pirotehnice de diferite categorii și mărci ce au fost găsite într-un rondou de flori de pe strada Calea Victoriei.


Controale au fost şi la Huedin. La data de 30 decembrie., în jurul orei 14:30, polițiștii din Huedin au depistat o femeie de 30 de ani, din Huedin, care deținea și comercializa produse pirotehnice tip artificii și petarde fără a avea acest drept. Au fost ridicate în vederea confiscării 2.092 articole pirotehnice tip artificii si petarde.

Ultimele Stiri
abonare newsletter