Actualitate

Târgul de Crăciun se apropie de final: o lună, zeci de activități, mii de vizitatori și un premiu

Târgul de Crăciun care se organizează în inima orașului se apropie anul acesta de final, după o lună de activități, în care mii de clujeni s-au bucurat de zâmbete, concerte și bunătăți.

Târgul de Crăciun de anul acesta a reușit să scoată mii de clujeni din case și să petreacă timp în inima orașului. Fie că au vrut să savureze un vin fiert, să patineze sau să se bucure de concerte, Piața Unirii a devenit un loc de întâlnire între membrii familiilor și între prieteni.

Târgul de Crăciun, aproape de final

Mai sunt însă doar câteva zile până porțile târgului de Crăciun se închid. Se vor redeschide însă anul viitor! Până atunci, clujenii mai pot să asculte duminică, începând cu ora 18:30, „Povești la gura sobei”, mai exact povestea „Ursul păcălit de vulpe”. Duminică, întreaga după-masă este ocupată de „Răgnetul lui Rudolf”, iar luni, ultima zi a Târgului de Crăciun îi așteaptă pe clujeni să petreacă Revelionul în cadrul Familionului de Crăciun.


O lună de activități cu spirit de Crăciun

În urmă cu mai bine de o lună, 90 de căsuțe au fost amplasate în Piața Unirii, iar Târgul de Crăciun a inclus un carusel cu 3.000 de luminițe pe care copiii s-au putut juca nestingheriți, igluul urșilor polari, ieslea de Crăciun și patinoarul. Clujenii au putut să participe la diverse jocuri, să se plimbe cu tramvaiul lui Moș Crăciun, dar și să se bucure de spectacole și concerte savurând vin fiert, castane fierbinți, cozonaci, ciocolată de casă, clătite, brânzeturi şi afumături, artizanale, dulceaţă. Dar au putut și să cumpere bijuterii sau jucării.

Premiu pentru Târgul de Crăciun

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca s-a clasat pe locul 8 în competiția Best Christmas Markets in Europe, organizată de European Best Destinations.


Cu 14.442 de voturi, târgul din Cluj-Napoca s-a clasat pentru al doilea an la rând în top 10 al târgurilor de Crăciun din Europa.

„Dacă anul trecut am fost pe locul 10, în acest an Clujul se află pe locul 8. Felicitări tuturor celor care s-au străduit ca acest eveniment să fie din ce în ce mai frumos!”, a fost mesajul primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.


După târgurile din Strasbourg (Franța) și Zagreb (Croația), ambele cu câte trei titluri, respectiv cel din Tallinn (Estonia), cu un titlu, a fost rândul Târgului de Crăciun de la Budapesta (Ungaria) să fie desemnat „cel mai frumos” târg, peste 280.000 de voturi fiind strânse în total în competiția de anul acesta.

Târgul de Crăciun, lăudat de o televiziune franceză

Jurnaliștii francezi au lăudat produsele tradiționale românești care se găsesc la târg, costumele populare și mâncarea delicioasă, dar și atmosfera de sărbătoare creată de colindele românești.

Ultimele Stiri
abonare newsletter