Actualitate

S-au găsit soluții pentru jumătate dintre câinii din adăpostul lui Țermure

Radu Țermure, omul care deține cel mai mare refugiu din județul Cluj pentru animale a fost notificat să evacueze spațiile de pe strada Valea Fânațelor. Până acum a fost rezolvată situația pentru jumătate dintre patrupede.

Fundaţia a primit ordin de evacuare, căci proprietarul terenului vrea să construiască altceva în loc. Aşa că în ultimele săptămâni, sute de câini au fost preluaţi în grabă de alte asociaţii de protecţie a animalelor, care s-au mobilizat să ajute. Însă, pentru alte sute de suflete se caută o soluţie salvatoare!

„Lucrăm la asta acum. Sunt și asociații cu care sunt în discuție pentru preluarea unui număr de câini. În monentul în care colaborările vor deveni efective, atunci vom anunța și de câți câini este vorba exact. Din punctul meu de vedere nu ar trebui să ajungă în stradă. Situația aceasta ar fi o consecință a modului în care s-a acționat. Dacă vor ajunge în stradă, nu vor ajunge din cauza mea acolo. Eu nu voi scoate câinii în stradă. Este decizia altora ca aceste animale să părăsească locația în care se găsesc acum”, a spus Țermure în urmă cu puțin timp.


Recent, Țermure a publicat pe rețelele de socializare că a reușit să rezolve situația pentru jumătate dintre câinii pe care îi avea la adăpost.

„Mai mult de 400 dintre prietenii mei au părăsit deja adăpostul care se închide. Momentele în care ne luăm la revedere sunt stresante și dureroase, iar noi ne exprimăm sentimentele în moduri diferite. Vă salut, copiii mei pufoși! Vă doresc o viață sigură și fericită!”, a scris Radu Țermure.


Soarta sutelor de câini care urmează să fie evacuați din adăpostul de lângă Cluj este încă incertă deși termenul pentru eliberarea spațiului a expirat. Cei mai norocoși au fost preluați de mai multe asociații din țară și internaționale. Totuși, situația este departe de a fi rezolvată.

Până acum doi ani, Radu Țermure era iubit și apreciat de clujeni fiindcă a salvat sute de câini și pisici abandonate. Salvatorul a devenit însă abuzator, după spusele membrilor unor ONG-uri, în momentul în care nu a mai reușit să aibă grijă de animalele pe care le-a salvat. Radu Țermure a declarat pentru Monitorul de Cluj că se află într-o situație problematică, fiindu-i greu să se ocupe de cei peste 800 de câini pe care îi are în grijă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter