Actualitate

Profesorii din învățământul preuniversitar pot cumula pensia cu salariul: „Am acceptat această excepție”

Veste bună pentru profesorii din învățământul preuniversitar. Premierul Ludovic Orban a acceptat ca profesorii învăţământul preuniversitar să acumuleze pensia cu salariul.

Premierul Ludovic Orban a anunțat în urmă cu câteva momente, în Parlament, unde Guvernul își angajează răspunderea pentru modificările la OUG 114, Legea Bugetului și Legea bugetului de asigurări sociale că a acceptat o excepție în privința profesorilor din mediul preuniversitar – aceștia vor putea cumula pensia cu salariul, dacă vor să lucreze în continuare în învățământul de stat, potrivit G4Media.ro.

”În cuprinsul legii, de asemenea, trebuie să vă prezint câteva măsuri care vizează îndreptarea unor chestiuni care nu sunt în regulă. Practic, am introdus în proiectul de lege o interdicție de a cumula salariul obținut într-o instituție publică, cu pensia care este acordată, evident, tot de sistemul public de pensii sau de alte forme de pensii. Sigur că aici am acceptat amendamente, ca să arătăm că nu suntem lipsiţi de realism şi cunoaştem şi noi situaţiile care există, deşi aceste situaţii ar trebui să înceteze. Am acceptat un amendament privitor la anumite excepţii pe care să le facem; în învăţământul preuniversitar, în special în şcolile din mediul rural sunt situaţii în care nu există cadre didactice, învăţători, profesori care, în cazul în care am interzice ca aceste cadre didactice care sunt pensionari să nu mai predea copiilor, practic am putea lăsa clase din multe localități din mediul rural fără profesori. Ca atare, am acceptat pentru învățământul preuniversitar această excepție”, spune Premierul Ludovic Orban.

Ultimele Stiri
abonare newsletter