Actualitate

Curtea de Apel Cluj își suspendă activitatea, cu excepția cauzelor urgente

Magistraţii Curţii de Apel Cluj au decis, luni, la Adunarea Generală a Judecătorilor, să suspende şi ei activitatea instanţei, cu excepţia cauzelor urgente, anunţând că susţin în integralitate hotărârea Curţii de Apel Bucureşti, atât în privinţa formei de protest, cât şi a argumentelor invocate.

Demersul judecătorilor vine ca urmare a preconizatelor modificări legislative cu privire diminuarea sporului pentru desfăşurarea activităţii în condiţii grele si vătămătoare, precum şi pentru eliminarea pensiilor de serviciu ale magistraţilor.

„Adunarea generală a judecătorilor constată cu îngrijorare faptul că, în ultimul timp, s-au acumulat luări de poziţie ale unor exponenţi ai autorităţilor publice legislative şi executive, denigratoare la adresa sistemului judiciar şi a componentelor fundamentale ale statutului judecătorilor” au anunţat judecătorii Curţii de Apel Cluj.


Judecătorii Curţii de Apel Cluj au decis suspendarea activităţii instanţei, până în data de 13 ianuarie 2020, inclusiv, cu excepţia cauzelor cu măsuri preventive în materie penală

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter