Actualitate

Clujeanul George Maior va „zbura” de la Ambasada României în SUA? Iohannis confirmă.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că George Maior va fi schimbat din funcţia de ambasador al României în Statele Unite ale Americii.

Clujeanul George Maior va „zbura” de la Ambasada României în SUA? Iohannis spune că da! Clujeanul George Maior va „zbura” de la Ambasada României în SUA? Iohannis spune că da!

„O să-l schimbăm. La începutul anului viitor vom începe această evaluare”, a spus şeful statului, într-o întâlnire informală cu jurnaliştii organizată la Palatul Cotroceni. George Maior este ambasadorul României în Statele Unite ale Americii din iunie 2015 şi a fost şef al SRI în perioada 2006-2015.

Șeful statului a arătat că nu este obligatoriu ca mandatul de ambasador să se încheie la termen, adăugând că este posibil să se prelungească. „Mandatul este destul de flexibil”, a precizat Iohannis, fără să ofere numele celui care îl va înlocui pe clujean în funcția de ambasador.


Vă reamintim că, în septembrie 2019, fostul şef SRI, George Maior, a fost audiat de procurorii DNA în calitate de martor, într-un dosar de corupţie. Audierea a avut legătură cu vizita efectuată de fostul lider PSD Liviu Dragnea în SUA, în anul 2017.

Ultimele Stiri
abonare newsletter