Actualitate

Boc, pole(i)mică despre străzile alunecoase: „Vara de ce nu apare această pojghiță?”

Cu toate că temperaturile din ultima perioadă sunt mai ridicate decât cele normale pentru luna decembrie, șoferii se plâng că pe străzile din Cluj-Napoca se alunecă mai ceva ca la patinoar.

Boc, pole(i)mică despre străzile alunecoase: „Vara de ce nu apare această pojghiță?” Boc, pole(i)mică despre străzile alunecoase: „Vara de ce nu apare această pojghiță?”

Carosabilul este alunecos, susțin șoferii, care patinează cu mașinile pe asfalt, chiar și la viteze reduse, fără un pic de zăpadă pe străzi. Ba mai mult, conducătorii auto se plâng că acest fenomen se întâmplă chiar și la temperaturi ridicate, de 8-9 grade Celsius, iar totul a început de la prima ninsoare din acest sezon. Invitat la o emisiune radio, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat că fenomenul „nu are absolut nicio legătură” cu materialul antiderapant împrăștiat pe străzile Clujului.

„Ați descoperit apa caldă, a început să se alunece pe străzi după ninsoare! Puteți să fiți în categoria aia, iarna nu-i ca vara! Când e ninsoare, e normal că se alunecă. Iarna nu-i ca vara, am înțeles. Eu vă spun ce mi-au transmis specialiștii, m-ați făcut să zâmbesc puțin, oricum sunt răcit. Ați mușcat-o și dumneavoastră, acum eu ce să fac, așa este viața, și dumneavoastră taxați politicienii, și eu taxez când prind câte un coleg de breaslă la microfon. E dusă păsărică, e acolo în eter, nu se mai întoarce!”, a precizat Emil Boc, în polemica purtată cu moderatorul Carol Vlad.


„În perioada de iarnă, când îngheață sau sunt temperaturi negative la sol, până când se schimbă și temperatura la sol, e mult mai greu procesul acesta. Oscilația asta de la temperaturi sub 0 grade, plus 0 grade, determină o stare de condens. Și ceața asta se depune undeva, iar pe carosabil se generează o anumită pojghiță alunecoasă. N-are absolut nicio legătură că o zi și jumătate s-a aruncat soluție antiderapantă pe străzile centrale. Trebuie să fim foarte atenți, carosabilul prezintă particularitățile determinate de acest fenomen. Fenomenul există, nu noi l-am inventat”, a mai punctat edilul.

Moderatorul a insistat asupra faptului că este o explicație greșită oferită de către specialiștii municipalității, căutând în continuare un răspuns de la primar pentru motivul pentru care șoferii întâmpină această problemă chiar și la temperaturi de până la +10 grade Celsius. „Vara, când avem temperaturi pozitive, de ce nu apare această pojghiță?”, se întreabă Boc.


„Am dat doar pe străzile centrale (n.red. cu soluție antiderapantă), unde se poate da, pe restul am dat cu sare și nisip. Credeți că are bugetul Clujului bani să dea în tot orașul, pe toate străzile cu această soluție? Suntem caraghioși, nu are rost să discutăm! S-a dat pe străzile reabilitate, într-adevăr, făcute pe proiectele europene și pe străzile centrale, dar nu se dă la fel în tot orașul”, a mai precizat edilul, vizibil iritat de subiect.

Ultimele Stiri
abonare newsletter