Actualitate

Linii noi de troleibuz din ianuarie 2020?

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a dezvăluit că municipalitatea are în plan introducerea unor noi linii de troleibuz, cu sprijinul Companiei de Transport Public (CTP).

Linii noi de troleibuz din ianuarie 2020? Linii noi de troleibuz din ianuarie 2020?

„Am achiziționat 50 de troleibuze, 34 au deja recepția făcută. Anul viitor vor intra în circulație, după ce se înmatriculează. La începutul anului viitor vom anunța noi trasee, vor apărea trasee noi. Acum se lucrează la CTP, m-au informat. Le-am spus să valideze fiecare traseu pe care le propun. Deci, veți vedea trasee noi de troleibuz. Felicit echipa domnului Neag, nu degeaba sunt cea mai bună echipă de transport public din România”, a puncta Emil Boc, la un post de radio local.

Vă reamintim că, începând cu data de 9 septembrie, Cluj-Napoca are două linii nou-nouțe de transport în comun, care fac legătura între cartierele majore ale orașului. Astfel, pe străzile de pe malul Someșului Mic au fost lansate liniile 53 și 30B. Prima conectează cartierul Mărăști de zona Centrală, dar pe un traseu alternativ față de cel existent, în timp ce a doua linie crează legătura între cartierele Grigorescu și Gheorgheni.


„Pentru că vom avea foarte multe troleibuze achiziționate până la sfârșitul anului, am cerut CTP să ne prezinte un plan de investiții pentru extinderea rețelei în oraș. Tot trafic eficient, nepoluant este. Dacă avem această șansă să utilizăm bani europeni, să aducem mijloace de transport moderne, să extindem și linia de troleu, care face parte din transportul electric nepoluant”, a punctat Emil Boc, la începutul lunii iulie.

CITEȘTE ȘI: Boc anunță autobuze și linii noi, dar propune o soluție care va ciobi din frumusețea Clujului

Ultimele Stiri
abonare newsletter