Actualitate

A uitat Primăria de sensurile unice din Andrei Mureșanu?

În urmă cu doi ani, reprezentanții Primăriei declarau că vor reorganiza în totalitate circulația în cartierele Gheorgheni și Andrei Mureșanu prin instituirea mai multor sensuri unice. Dacă în Gheorgheni circulația auto a suferit modificări, în Andrei Mureșanu nu s-a întâmplat nimic.

„Cunoaștem foarte bine situația din Andrei Mureșanu, a fost similară cu cea din cartierul Gheorgheni. În urma dezbaterii publice, am spus că vom face aceste modificări în două etape. Prima etapă a fost în cartierul Gheorgheni, am reușit acolo să facem sensuri unice pe câteva zeci de străzi, să creăm piste de biciclete și să luăm în evidență peste 500 de locuri de parcare. Am avut câteva probleme în Gheorgheni până s-au obișnuit oamenii cu noile sensurile unice, dar acum lucrurile funcționează foarte bine”, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

În ceea ce privește Andrei Mureșanu, viceprimarul Clujului spune că sensurile unice se vor implementa în primăvara lui 2020.


„Anul  viitor ne propunem, în prima parte a anului, să putem implementa și în cartierul Andrei Mureșanu acele sensuri unice pe care le-am avut în dezbaterea publică. Acolo nu se poate face de azi pe mâine pentru că trebuie să punem câteva sute de semne de circulație, trebuie să facem marcajele aferente, iar în această perioadă nu putem să facem marcaje. Trebuie să facem marcajele pe toate străzile deodată că altfel se blochează în totalitate circulația”, a mai spus Tarcea.

Anul acesta, în iulie, Primăria Cluj-Napoca a instituit sensuri unice de circulație în cartierul Gheorgheni, pe străzile cuprinse în perimetrul dintre Bd-ul N. Titulescu – L. Rebreanu – str. Albac – str. C-tin Brâncuși – Piața Cipariu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter