Actualitate

Colindătorii din Cluj reprezintă județul la un festival de datini și obiceiuri în Teleorman

Grupuri de colindători din şapte judeţe ale ţării participă la Festivalul de datini şi obiceiuri „Iată, vin colindătorii!”, care va avea loc luni, la Alexandria.

Colindătorii din Cluj reprezintă județul la un festival de datini și obiceiuri în Teleorman, sursă foto: Facebook Colindătorii din Cluj reprezintă județul la un festival de datini și obiceiuri în Teleorman, sursă foto: Facebook

Festivalul, ajuns în acest an la cea de-a V-a ediţie, aduce laolaltă colindători din judeţele Arad, Maramureş, Cluj, Suceava, Harghita, Bacău şi Teleorman. Județul Cluj va fi reprezentat de grupul de colindători „Glasuri Someşene”.

„Festivalul reuneşte la Alexandria păstrători ai tradiţiilor străvechi din diferite zone ale ţării, care vor participa la o paradă a colindătorilor, urmată de un spectacol al datinilor şi obiceiurilor specifice sărbătorilor de iarnă”, a declarat Elena Popa, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Teleorman.


Participanţii îşi vor etala costumele specifice zonelor pe care le reprezintă într-o paradă care va începe la ora 15:00 şi care se va desfăşura pe pietonalul din centrul municipiului. Apoi, de la ora 16:00, grupurile vor evolua pe scena amplasată în zona centrală a Alexandriei, unde vor prezenta datini şi obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă.

„Sunt grupuri de colindători care se reunesc în această perioadă a sărbătorilor pentru că datinile şi obiceiurile sunt păstrate cu sfinţenie în zonele din care provin. Sunt grupuri apreciate de specialişti şi recunoscute pentru autenticitatea tradiţiilor. Bucuria şi dragostea cu care aceşti colindători duc mai departe frumoasele noastre datini vor face cu siguranţa ca şi în acest an, lumina şi pacea sărbătorilor de iarnă să fie mai aproape de sufletele teleormănenilor”, a mai spus Elena Popa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter