Actualitate

Șoferii, luați la puricat de inspectorii de muncă clujeni. S-au împărțit amenzi

În perioada 20-29 noiembrie 2019, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Cluj a desfăşurat acţiuni de control în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional.

Șoferii, luați la puricat de inspectorii de muncă clujeni. S-au împărțit amenzi Șoferii, luați la puricat de inspectorii de muncă clujeni. S-au împărțit amenzi

Acțiunea s-a desfășurat cu privire la respectarea de către transportatorii rutieri a prevederilor legale referitoare la încheierea şi executarea contractelor individuale de muncă, a timpului de muncă şi de odihnă a conducătorilor auto, a legislaţiei şi a directivelor europene ce vizează detaşarea lucrătorilor în cadrul prestării de servicii transnaţionale transpuse în legislaţia naţională (transporturi rutiere de mărfuri, transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători).

Obiectivele campaniei


– Identificarea angajatorilor care folosesc muncă nedeclarată;
– Determinarea angajatorilor de a respecta timpul de muncă şi de odihnă al conducătorilor auto;
– Eliminarea tuturor neconformităţilor constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii de intrare în legalitate şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale corespunzătoare;
– Creşterea gradului de conştientizare a angajatorilor şi a angajaţilor în ceea ce priveşte necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă.

Rezultatele controalelor


Cu ocazia acestei campanii, inspectorii ITM Cluj, împreună cu lucrători din cadrul ISCTR Cluj, au oprit în trafic și au verificat un număr de 14 conducători auto. Au fost aplicate un număr de 5 amenzi, în cuantum de 7.500 lei, pentru lipsa evidenţei orelor de muncă prestate de fiecare salariat, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea repausului săptămânal și încălcarea prevederilor legale referitoare la munca de noapte. În cadrul acestei campanii, pentru deficiențele constatate, au fost dispuse și un număr de 24 de măsuri cu termene de remediere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter