Actualitate

Oamenilor străzii nu le place în centrele Primăriei: „Stau 2-3 zile, prind puteri, pleacă!”

Primăria municipiului Cluj-Napoca dispune de două centre pentru persoanele fără adăpost.

Oamenilor străzii nu le place în centrele Primăriei: „Stau 2-3 zile, prind puteri și pleacă!” Oamenilor străzii nu le place în centrele Primăriei: „Stau 2-3 zile, prind puteri și pleacă!”

Primul adăpost este Centrul de Găzduire Temporară de pe str. Oașului nr. 298, acolo unde există 64 de locuri pentru bărbați. Al doilea este Centrul Social de Urgență de pe str. Dragoș Vodă nr. 36, adăpost în care sunt asigurate 24 de locuri pentru bărbați și 26 pentru femei. În caz de urgență, locurile pentru persoanele fără adăpost pot fi suplimentate cu până la 20.

Deși persoanele fără adăpost se pot „caza” la aceste centre pentru o perioadă determinată de timp, având acces la condiții decente, duș, dar și o masă caldă, oamenii străzii nu profită pentru prea mult timp de facilitățile oferite de municipalitate.


„Să știți că nu doresc foarte mulți să locuiască acolo, îi ducem în centrele noastre, iar după două-trei zile, după ce prind puteri, pleacă din ele. Împreună cu Poliția Locală facem eforturi să identificăm aceste persoane și fac un apel către toți locuitorii municipiului să ne sprijine. Să sune la 0264/955, numărul Poliției Locale, sau la 0264/989, numărul primarului, să ne spună unde au semnalat o persoană fără adăpost”, a precizat viceprimarul Dan Tarcea, la Radio România Cluj.

La centrele Primăriei, pentru zilele de duminică, se asigură hrană din donaţii de hrană rece din cursul săptămânii, donații de la nunți și înmormântări, iar persoanele din centru își completează hrana din veniturile lor proprii, cel mai mic venit fiind de 640 lei, pensia minimă garantată sau indemnizația social pentru pensionari, dezvăluia, în ianuarie 2019, primarul Emil Boc.

abonare newsletter