Actualitate

Mănăstirile din Ardeal care adună cei mai mulți pelerini

Din dorința de a se închina unor moaște sau de a participa la cele mai importante sărbători, an de an, credincioșii pleacă în pelerinaje la mănăstiri înfruntând oboseală, vremea sau aglomerație. Trei mănăstiri din Ardeal adună, anul, cei mai mulți pelerini.

Mănăstirea Nicula

În topul celor mai vizitate se numără Mănăstirea Nicula. Cu ocazia Adormirii Maicii Domnului, peste 70.000 de oameni participă la slujbele de pe 15 august. Mănăstirea Nicula este locul unde încă se păstrează tradiția și oamenii din diferite sate merg în pelerinaj, pe jos, până la acest loc. Icoana făcătoare de minuni a Fecioarei Maria de la Mănăstirea Nicula, la care  pelerinii se roagă, a fost pictată de preotul Luca din Iclod, iar în anul 1699 aceasta a lăcrimat vreme de trei săptămâni.


Mănăstirea Prislop

Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, este una dintre cele mai renumite mănăstiri din România. Locul unde se află mormântul lui Arsenie Boca reprezintă un important loc de pelerinaj și rugăciune. Deşi nu a fost canonizat de către Biserica Ortodoxă Română, părintele Arsenie Boca se bucură de o cuvioșenie deosebită în rândul oamenilor care îl consideră „sfânt – făcător de minuni”. Mormântul părintelui Arsenie Boca constituie azi unul din importantele locuri de pelerinaj din țară, unde se adună peste 40.000 oameni.


Mănăstirea Izbuc

Mănăstirea Izbuc se află în județul Bihor, iar cu ocazia sărbătorilor adună peste 15.000 de oameni și transformă mănăstirea într-un loc de pelerinaj special. Oamenii care ajung aici iau apă din Izvorul Tămăduirii, încredințați că acesta are puterea de a vindeca boli.

Ultimele Stiri
abonare newsletter