Actualitate

România, cea mai credincioasă țară din Europa?

România este pe primul loc în topul celor mai religioase țări din Europa.

În unele state de pe continentul european credința este un factor important, un procent mare al populației precizând că se roagă și crede în Dumnezeu cu certitudine absolută. 

Deși se spune că europenii sunt mai puțin religioși decât oamenii din alte părți ale lumii, un studiu realizat de pewresearch.org demonstrează că populația Europei este și credincioasă. România este țara care crede în Dumnezeu cu certitudine absolută. Topul este completat de Armenia, Georgia şi Grecia.


Ca nivel al credinței, 50% dintre români spun că religia este foarte importantă în viaţa lor, 44% se roagă zilnic și 64% cred în Dumnezeu fără nicio îndoială.

La nivelul opus se află țările din Europa de Vest, printre care se numără Franța și Germania unde doar 12% sunt credincioși.


În Franța, 11% spun că religia este foarte importantă în viața lor, 22% spun că participă la serviciile de cult cel puțin lunar, 11% se roagă zilnic și 11% cred în Dumnezeu fără nicio îndoială.

În Germania situația nu este cu mult mai diferită față de Franța. În Germania doar 9% se roagă zilnic și 10% cred în Dumnezeu fără nicio îndoială.


Nici profilul religios al Ungariei nu este tocmai optim. În Ungaria, țara care se învecinează cu România la nord-vest, numai 26% cred în Dumnezeu fără nicio îndoială, 16% se roagă și 14% spun că religia este foarte importantă în viața lor.

În Bulgaria, fostă țară socialistă, care se învecinează la sud cu România, religia nu este atât de importantă. Față de România unde  64% cred în Dumnezeu fără nicio îndoială, procentul în Bulgaria este de 30%. 15% spun că se roagă zilnic și 19% spun că participă la servicii de cult cel puțin o dată pe lună.

Ultimele Stiri
abonare newsletter