monitorulcj.ro Menu
Actualitate

PREMIERĂ la Cluj. Va fi lansat primul ghid anti-risipă

Food Waste Combat lansează primul ghid anti-risipă din România.

Primul ghid anti-risipă din România va fi lansat duminică, 8 decembrie 2019, de către cei de la Food Waste Combat. Evenimentul va include, pe lângă lansarea ghidului, și o serie de ateliere și activități educative și interactive, discuții pe tema risipei alimentare, precum și un mic târg de produse locale. Intrarea este liberă, însă pe bază de înscriere.

Organizația Food Waste Combat aniversează proiectul de educație și banca de alimente. Odată cu aniversarea, va avea loc și lansarea primului ghid anti-risipă alimentară, conceput de echipă și dedicat publicului larg. Evenimentul va avea loc duminică, 8n decembrie, la restaurantul Stradale din Cluj-Napoca, începând cu ora 12:00 și va cuprinde o serie activități educative și interactive, la care intrarea este liberă.


Publicul larg va avea parte de o demonstrație din toate activitățile dezvoltate, cum ar fi atelierele de educație sustenabilă din școli și companii, dialog cu echipa Băncii de alimente, noul ghid anti-risipă de hrană și degustare cu vânzare de la partenerii Food Waste Combat.

Târg de produse locale și naturale
Programul evenimentului va fi între orele 12:00-17:00 și va cuprinde ateliere educative deschise și interactive, detalii despre activitatea băncii de alimente, un mic târg de produse locale și naturale, dar mai ales lansarea ghidului. Acesta a fost testat de influenceri locali care au răspuns pozitiv unei provocări: să încerce să adopte pentru o săptămână câteva obiceiuri anti-risipă din noul ghid și să povestească în cadrul evenimentului despre impactul provocării. Lansarea ghidului și celelalte activități sunt deschise publicului larg și oricui dorește să știe mai multe despre proiect.


„Ziua aniversară Food Waste Combat prezintă tuturor celor interesați cele mai relevante și de impact activități și materiale dezvoltate de noi în cadrul campaniei pentru combaterea risipei de hrană. Vom prezenta și rezultatele băncii de alimente și planurile noastre de viitor. E practic, un eveniment care va fi nu doar plăcut, dar și foarte util publicului ce ni se alătură”, a spus Camelia Gui, coordonator Food Waste Combat si Banca de Alimente Cluj.

Etichete: banca de alimente