Actualitate

Papa Francisc a primit cadou o Dacie Duster. Suveranul o va folosi pe post de papamobil

Papa Francisc a primit o Dacia Duster 4X4 din partea celor de la Groupe Renault

Mașina a fost special proiectată pentru a răspunde exigenţelor Sale de mobilitate și a fost livrată Suveranului Pontif de Christophe Dridi, director general Groupe Renault România şi preşedinte director general Automobile Dacia SA, şi de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia, cu ocazia unei vizite la reşedinţa Papei de la Vatican.

„Papamobilul” are culoarea albă la exterior şi bej în interior. Modelul, bazat pe Dacia Duster, are 4,34 metri lungime şi 1,80 metri lăţime, informează Adevărul.


Mașina a fost transformată de către Departamentul Prototipuri şi echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia. Versiunea adaptată are 5 locuri, iar bancheta din spate este foarte confortabilă, adaugă sursa citată. Vehiculul integrează soluţii specifice şi accesorii concepute pentru utilizările care i se vor da de către Vatican: pavilion cu deschidere amplă, suprastructură vitrată amovibilă, gardă la sol cu 30 mm mai joasă faţă de cea a modelului standard pentru facilitarea accesului la bord şi elemente de susţinere atât la interior, cât şi la exterior.

Ultimele Stiri
abonare newsletter