Actualitate

Proiectele Clujului, dezbătute de arhitecți și experți internaționali

Poriectele Clujului vor fi dezbătute în această săptămână de mai mulți arhitecți și experți internaționali.

Miercuri, 4 decembrie 2019, de la ora 17:00,  va avea loc dezbaterea CIIC având ca temă „Spațiul public clujean în transformare. Dezvoltări recente și direcții pentru viitor”. Întâlnirea va avea loc la clădirea Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu”. Aceasta este prima dezbatere CIIC având ca invitați experți naționali și internaționali. Aceștia sunt arhitectul Lance Jay Brown - președintele Consorțiului pentru Urbanizare Durabilă, Ralf Alwani – director Urban Scale Interventions, arh. Șerban Țigănaș - secretar general al Uniunii Internaționale a Arhitecților, arh. Daniela Maier - președinte al Ordinului Arhitecților din România filiala Transilvania. De asemenea, arhitectul Vlad Sebastian Rusu va prezenta proiectul pentru revitalizarea Parcului Feroviarilor.

Dezbaterea va fi moderată de Ovidiu Cîmpean, coordonatorul CIIC.

Centrul de Inovare și Imaginație Civică (CIIC) a fost lansat în urmă cu doi ani, fiind un laborator de idei, permanent, în care se dezvoltă și se testează diferitele forme de colaborare între actorii din oraș, cu scopul de a încuraja participarea clujenilor la viața orașului și de a promova discuții privind proiectele de dezvoltare urbană.

Dezbaterea CIIC din 4 decembrie este parte a proiectului ,,Creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni – ANTO – CIIC’’, care vizează implementarea de măsuri privind adaptarea structurilor administrative existente, optimizarea proceselor orientate către cetățeni, prin crearea accesului online la serviciile administrației publice locale, precum și utilizarea Centrului de Inovare și Imaginație Civică în planificarea strategică a proceselor de inovare socială, pentru creșterea transparenței decizionale și simplificarea procedurilor oferite cetățenilor municipiului Cluj-Napoca.

Mai multe detalii despre proiect găsiți pe site-ul Primăriei Cluj-Napoca, accesând următorul link:

https://primariaclujnapoca.ro/cetateni/centrul-de-inovare-si-imaginatie-civica/ 

Etichete: proiecte arhitecti
Ultimele Stiri
abonare newsletter