monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cum se sărbătorește 1 Decembrie la Cluj. Diseară clujenii se vor bucura de artificii

Artificii roșii, galbene și albastre au luminat cerul Clujului, de 1 Decembrie, după parada militară din centrul oraşului. Pe clădirea Cercului Militar a fost arborat un tricolor de mari dimensiuni.

Clujul a sărbătorit Ziua Națională a României printr-o defilare cu tehnică militară și de intervenție în Piaţa Avram Iancu.

Detașamente de onoare constituite din peste 400 de militari cu 64 de mijloace tehnice din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Societatea Națională de Cruce Roșie și Poliția Locală au participat duminică, 1 decembrie, la activitățile aniversative dedicate celebrării Zilei Naționale a României.


Ceremonia de Ziua Naţională a României a început, duminică, la Cluj-Napoca, în Piaţa Avram Iancu unde, înainte de discursuri şi de defilarea militară, a fost desfăşurat un drapel tricolor de mari dimensiuni pe faţada Cercului Militar în timpul intonării imnului „Deşteaptă-te române”. La defilare au participat peste 400 de militari şi 64 de mijloace tehnice militare şi de intervenţie aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciului Român de Informaţii, Jandarmeriei, Societăţii Naţionale de Cruce Roşie, IPJ şi ISU Cluj şi Poliţiei Locale. Pe timpul ceremoniei, Piaţa Avram Iancu a fost survolată de patru avioane MIG -21 Lancer aparţinând Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii, unul fiind pilotat chiar de comandantul bazei, comandor Marius Ouatu.

La defilarea militară au asistat oficialităţi locale şi mii de persoane, la final având loc un foc de artificii de zi în culorile roşu, galben şi albastru.


Diseară clujenii se vor putea bucura de concerte și de un spectacol de artificii.

19:00 Aprinderea luminilor de sărbători
19:05 Concert Voltaj
20:15 Concert Cargo


Piața Avram Iancu:
20:00 Spectacol de artificii