Actualitate

Bătăi de cap pentru un clujean la București. Motivul bizar pentru care a pierdut un proces!

Un clujean a pierdut un proces la București din cauză că... Judecătoria Sectorului 6 este în Sectorul 1.

Bătăi de cap pentru un clujean la București. Motivul bizar pentru care a pierdut un proces!, sursă foto: wikimapia.org Bătăi de cap pentru un clujean la București. Motivul bizar pentru care a pierdut un proces!, sursă foto: wikimapia.org

Pățanie stranie pentru un clujean cu proces la București. Judecătoria Sectorului 6 i-a anulat cererea ca netimbrată, deși el a plătit taxa de timbru la Trezoreria Sectorului 6. În schimb, instanța a precizat în motivare că plata trebuia efectuată în contul Trezoreriei Sectorului 1, Judecătoria Sectorului 6 având sediul în... Sectorul 1!

S. J. a chemat în judecată o firmă din București care produce contoare, cerând Judecătoriei Sectorului 6 să-i acorde despăgubiri de 3.000 lei. Pentru asta, clujeanul a achitat taxa judiciară de timbru în valoare de 215 lei la Trezoreria Sectorului 6 București, însă instanța a hotărât că aceasta trebuia efectuată de fapt la Trezoreria Sectorului 1.


„Instanţa constată că, deşi reclamantul a fost citat cu menţiunea de a depune taxa de timbru în cuantum de 215 lei la Trezoreria Unităţii Administrativ Teritoriale în care îşi are sediul Judecătoria Sectorului 6 Bucureşti, respectiv DITL Sector 1, reclamantul nu a depus dovada achitării acesteia, motiv pentru care invocă excepţia netimbrării cererii şi rămâne în pronunţare asupra acesteia”, se arată în Sentința Civilă a Judecătoriei Sectorului 6 București.

După ce a primit sentința, clujeanul s-a adresat serviciului finanțe și taxe locale din Primăria Sectorului 6 pentru a transfera banii în contul de la Sectorul 1 sau să-i returneze banii. De asemenea, S. J. a atacat sentința cu recurs, potrivit clujust.ro, care oferă mai multe detalii despre peripeția clujeanului cu instanța din București.

abonare newsletter