monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Boc, în vizită la centrul de asistență socială. Promite sprijin financiar pentru chirii

Primarul Emil Boc a anunțat că a fost în vizită la Centrul social de urgență din Cluj-Napoca și a stat de vorbă cu oamenii.

Edilul a verificat condițiile în care locuiesc cei care ajung la Centrul Social de urgență.

„Am vizitat Centrul social de urgență cu scopul de a mă asigura, în contextul anotimpului de iarnă , de existența condițiilor decente de viață pentru cei care locuiesc temporar în Centru. Centrul social de urgență asigura condiții bune de locuire, igienă și hrană.  În această seară (n.red. vineri), masa a fost pregătită de către Asociația Misionarii lui Padre Pio!”, spune primarul.

Emil Boc le-a promis celor cazați la Centru că vor fi ajutați să își pregătească dosarul ca să poată beneficia de sprijin financiar pentru plata unei chirii.


„Am discutat cu cei cazați în Centru despre posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru plata unei chirii. Vom acordă sprijin pentru pregătirea dosarului de eligibilitate. Primăria acordă o subvenție de până la 1.300 ron la plata chiriei pentru persoanele cu venituri mici ( sub 900 ron pe membru de familie sau 1.500 ron persoane singure). Le mulțumesc public tuturor asociațiilor de profil pentru sprijin și implicare! Și, evident, colegilor mei de la Direcția de Aistenta Socială. Așa cum am spus de foarte multe ori, ceea ce înseamnă puțîn pentru unii, poate însemna foarte mult pentru alții! Sprijinul și solidaritatea noastră sunt esențiale pentru a-i sprijini pe cei care, temporar, au nevoie de atenția noastră. Administrațiile locale, oricât de performanțe ar fi ele, nu pot să rezolve singure toate problemele sociale din cadrul comunității.
Prin solidaritatea noastră putem face Clujul mai puternic și coeziv. Dacă puteți să faceți un Bine, nu ezitați să îl faceți! Vă mulțumesc!”, a spus Boc.

Primăria deține 160 de locuri în centrele sociale și de urgență.


Hrana la Centrul Social de Urgentă este asigurată de către Primărie și de către următoarele structuri/asociații de caritate:
- Biserica Ortodoxă ”Bună Vestire” - Iris, preot Ambrosie Boca;
- Biserica ”Sfânta Treime” str. Bisericii Ortodoxe, preot Cristian Baciu;
- Asociația Misionarii lui Padre Pio, str. Anatole France, nr. 39, Cluj-Napoca;
- Asociația ”O masă caldă”;
- Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului în cadrul Programului ”Masă săracilor în Cluj-Napoca și Florești”.

Etichete: emil boc nevoiasi