Actualitate

Judecătoria și Tribunalul Cluj au votat pentru desființarea Secției Speciale

Cătălin Predoiu a transmis o scrisoare către magistrați în care le cere să-și exprime punctele de vedere asupra a patru chestiuni: desființarea Secției pentru investigarea magistraților, schimbarea ciclului de școlarizare la Institutul Național al Magistraturii, renunțarea la pensionarea anticipată și trecerea la completurile de 3 judecători în apel.

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a transmis magistraților din România o scrisoare în care îi invită să-și exprime punctele de vedere asupra a patru chestiuni:

1 Schema de pensionare anticipată a magistraților. S-ar impune sau nu prorogarea intrării în vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?


2. Trecerea la complete de 3 judecători în apel.

3. Noul ciclu temporal de școlarizare la INM.


4. Secția pentru Investigarea Infracțiunilor Speciale din Justiție. Se impune desființarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înființat și revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înființat și în ce sens anume?

Judecătoria Cluj-Napoca a votat cu majoritate pentru desființarea Secției Speciale, prorogarea intrării în vigoare a pensionării anticipate și unanim pentru menținerea completurilor de 2 în apel și cursuri de 2 ani la INM


Tribunalul Cluj: unanimitate pentru desființarea Secției Speciale, revenire la apelurile în 2 și cursuri de 2 ani la INM. Vot majoritar pentru prorogarea pensionării.

Judecătoria Dej: Vot majoritar pentru desființarea SIIJ, revenirea la apelurile de 2, prorogarea pensionării la 20 ani și vot unanim pentru abrogarea dispozițiilor privind INM de 4 ani.


Joi și vineri sunt programate cele mai multe adunări generale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter