Actualitate

Firmele de deszăpezire din Cluj au fost surprinse de... niște amenzi!

Rosal și Brantner, firmele care se ocupă de deszăpezire în Cluj-Napoca au fost amendate fiindcă nu s-au aprovizionat corespunzător cu material antiderapant, așa cum prevăd contractele încheiate cu municipalitatea.

Emil Boc a anunțat că nu este mulțumit de cum s-au pregătit firmele de deszăpezire pentru venirea iernii.

„Nu sunt mulțumit. Am avut o ședință operativă pe tema deszăpezirii și 38 de utilaje sunt gata. În depozite sunt 1850 de tone de sare și 50 de tone de clorură de calciu. Totuși potrivit contractelor, Rosal trebuia să aibă 700 tone de sare și are numai 250, Brantner are 1600 de tone, deci mai mult decât trebuie. La clorură de calciu Rosal are 10 tone față de 100 cât trebuiau să aibă, iar Brantner are 40 de tone față de 100 cât trebuiau să aibă”, a spus Boc.


Edilul a completat că pregătirea este una minimală.

„Conform contractului, trebuiau să înceapă în 15 octombrie dotarea, nu să aștepte să se aprovizioneze pe ultimii metri, că se uită ei la prognoză și văd că încă nu vine zăpada. Până în 15 noiembrie aveau obligația să fie cu stocurile făcute. Ei își iau doar măsurile minime și zic că le alimentează pe parcurs. Așa că intră în sancțiuni, este o clauză care permite și rezilierea contractelor, și adunăm puncte pentru reziliere”, a mai spus Boc.


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter