monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Concert în onoarea persoanelor cu dizabilități, la Cluj

Ziua de 3 decembrie marchează în întreaga lume, încă din anul 1992, Ziua Înternaţională a Persoanelor cu Dizabilități. Din acest motiv, în data de 4 decembrie va fi organizat un concert plin de emoție.

Tema propusă în acest an de către Organizația Națiunilor Unite este: „Promovarea participării persoanelor cu dizabilități și a conducerii acestora: luarea de măsuri în Agenda de dezvoltare pentru 2030”. Tema se concentrează pe abilitarea persoanelor cu dizabilități pentru o dezvoltare incluzivă, echitabilă și durabilă".

La Cluj-Napoca, Asociația Autism Transilvania, în parteneriat cu Asociația Life Force sărbătoresc abilitățile unor copii și tineri speciali, în cadrul concertului extraordinar Beyond Disability ediția 2, care are loc miercuri, 4 decembrie, de la ora 19.00, la Auditorium Maximum. Intrarea la eveniment este liberă.


Membrii trupei și ai celor două asociații organizatoare își doresc ca în sală să fie prezenți toți clujenii care cred într-o societate incluzivă, care apreciază abilitățile de dincolo de dizabilitate, care știu să găsească lucrurile care ne unesc, dincolo de diferențe.
Aşadar, clujenii sunt aşteptaţi să petreacă o seară extraordinară alături de trupa MODIWO care a invitat pe scenă, să fie parte din spectacol, copii și tineri de la Centrul Asociației Autism Transilvania, Asociația Down – CER și Liceul Tehnologic pentru Deficienți de Auz. Acestora li se alătură tineri de la Colegiul de Muzică Sigismund Toduță, Liceul de Coregrafie și Arta Dramatică Octavian Stroia, Academia Națională de Muzică Gheorghe Dima, Royal Dance Academy CCS și alți invitați precum Cristian Ciceu, Diana Borcea și Smaranda Ciubotariu.

“Prima ediție ne-a depășit toate așteptările” mărturisesc membrii trupei MODIWO. “Sala Auditorium Maximum a fost plină. Plină de clujeni cu inima deschisă, plină de emoții, plină de artiști și prieteni deopotrivă, care au creat un spectacol de-a dreptul magic, spunem noi. Ne-am dorit să retrăim cu toții magia acelei seri și vă oferim o a doua ediție a spectacolului nostrum. Promitem că noul concert vă va surprinde prin autenticitatea și bucuria adusă de invitații noștri speciali”.


Solista trupei, Oxana Gherghel, ne-a împărtășit trăirile ei: “Beyond Disability 2018 a fost o experiență pe care sigur n-o voi uita niciodată. Cu această ocazie mi-am reamintit de ce am ales drumul muzicii și am văzut din nou imensa putere a impactului pe care îl poți avea prin intermediul acesteia. Contează ce simți. Contează muzica. Contează grija. Contează sinceritatea.”

Nu este pentru prima dată când trupa MODIWO vine în sprijinul copiilor devaforizați - în 2015, de exemplu, într-un proiect numit „Fruit Fusion”, trupa a susținut un concert la care intrarea s-a făcut în baza unui... kilogram de fructe. S-au adunat astfel peste 800 de kg de fructe pe care membrii trupei le-au dăruit apoi, la pachet cu un moment muzical, unor case de copii din Cluj-Napoca. Asemenea evenimente au mai fost organizate de Modiwo la Oradea, Satu-Mare și Baia Mare.


Intrarea la evenimentul Beyond Disability din 4 decembrie este liberă, iar în deschiderea concertului, programat să înceapă la ora 19.00, va avea loc un Târg de Crăciun cu produse realizate de persoane cu nevoi speciale.