Actualitate

Şoferi beţi sau fără carnet de conducere pe străzile din judeţ! Poliţiştii au depistat inclusiv o femeie băută la volan

Politistii clujeni au descoperit în acest weekend mai mulţi şoferi care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, dar şi conducători auto care nu deţineau permis de conducere.

De vineri şi până duminică la nivelul judeţului Cluj au fost descoperite numeroase infracţiuni rutiere care se puteau solda cu accidente grave.

„La data de 24 noiembrie anul curent, în jurul orei 20.00, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 66 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism pe strada Căpitan Grigore Ignat din municipiul Cluj-Napoca, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a scos în evidenţă o concentraţie de peste 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.


Faţă de bărbat, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca la expirarea perioadei de reţinere acesta să fie prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infacţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.”, transmite IPJ Cluj.

Șoferi fără permis pe străzile din județ


„La data de 25 noiembrie anul curent, poliţiştii Biroului de Ordine Publică Dej, au depistat un bărbat de 35 de ani din comuna Gârbou, judeţul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism pe strada George Coşbuc din municipiul Dej, deşi avea dreptul de a conduce suspendat.În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.”, este comunicatul de la IPJ.

„La data 24 noiembrie a.c., în jurul orei 14.00, poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 31 de ani, din comuna Fizeşu Gherlii, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe strada Luncii din localitatea Fizeşu Gherlii, deşi nu deţine permis de conducere. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.”, au transmis polițiștii clujeni.


„La data de 23 noiembrie anul curent, în jurul orei 16.50, poliţiştii Biroului Rutier Turda au depistat un bărbat 26 de ani, din comuna Sănduleşti, judeţul Cluj, în timp ce conducea un motociclu pe raza localităţii Copăceni. În urma verificărilor efectuate a reieşit faptul că bărbatul nu deţine permis de conducere valabil pentru categoria A, având şi dreptul de a conduce suspendat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.”.

 Alcoolemie uriașă pentru un șofer din Borșa


„La data de 23 noiembrie anul curent, în jurul orei 16.50, poliţiştii Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla au depistat un bărbat de 56 de ani din comuna Borşa, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe D.J. 109B, pe raza localităţii Borşa, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o concentraţie de peste 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care acesta a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.”, a fost comunicat IPJ în acest caz.


Nici femeile nu stau mai bine în trafic

„La data de 23 noiembrie anul curent, în jurul orei 16.40, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Baciu au depistat o femeie de 30 de ani, din comuna Bobota, judeţul Sălaj, în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe strada Poiana Cerbului din localitatea Baciu, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a reieşit o concentraţie de peste 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care aceasta a fost condusă la o unitate medicală, însă a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul neînmatriculat și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal”, transmite IPJ Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter