Actualitate

Incident la o secție de vot din Cluj. Un bărbat a căzut și s-a lovit la cap

Un bătrân a căzut lângă o secție de vot din Cluj, suferind o lovitură puternică la cap.

Potrivit reprezentanților ISU Cluj, la secția de votare 177 din Cluj-Napoca, amplasată în incinta Liceului tehnologic Aurel Vlaicu, unui bărbat de 70 de ani i s-a făcut rău și a căzut, suferind un traumatism la nivelul capului, după care a rămas inconștient. Un pompier care păzea secția i-a dat bărbatului primul ajutor, manevrele de resuscitare făcute de subofițer având efect.

„S-a repornit cordul bărbatului, a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la UPU. Intervenția promptă a contat foarte mult, a fost o șansă pentru bărbat că pompierul a început masajul cardiac extern până la sosirea echipajului medical SMURD”, au spus reprezentanții ISU Cluj.


Incidentul nu a afectat procesul electoral.

Un alt bărbat de 80 de ani din comuna doljeană Amărăștii de Sus care aștepta să voteze a murit, duminică, în secția de votare, iar un al doilea, tot din Dolj, a murit lângă o stație de votare. De asemenea, un bărbat de 84 de ani din Prahova a alunecat la o secție de votare, pe scări, din cauza noroiului și s-a lovit la cap.


Procesul electoral a fost suspendat temporar în județul Dolj, după ce unui bărbat de 80 de ani din Amărăștii de Sus i s-a făcut rău în timp ce aștepta să voteze. A primit îngrijiri medicale, dar nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea vieții sale.

„Unui bărbat de 80 de ani din Amărăștii de Sus i-au fost acordate îngrijiri medicale după ce și-a pierdut cunoștința, în timp ce se afla în incinta secției de votare din localitate. Din nefericire, a fost declarat decesul”, a declarat Cosmin Grădinaru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.


Ulterior, unui bărbat de 81 de ani din Apele Vii i-au fost acordate îngrijiri medicale, după ce și-a pierdut cunoștința lângă secția de votare din localitate. Și în acest caz a fost declarat decesul.

În Dolj, aproximativ 590.000 de alegători sunt înscriși pe listele electorale permanente.


În Prahova, Ambulanța a intervenit în localitatea Cocorăștii Caprii și a dat primul ajutor unui bărbat de 84 de ani care s-a rănit după ce a alunecat pe scările care duceau spre secție, din cauza noroiului, și a căzut.

Bărbatul a suferit un puternic traumatism cranio facial și o rană la arcadă, dar a refuzat să fie transportat la spital.

Ultimele Stiri
abonare newsletter