Actualitate

Imobilele și terenurile nefolosite ale MApN, transferate în proprietatea autorităților locale?

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád solicită Guvernului Orban transferarea imobilelor şi terenurilor nefolosite ale MapN.

Imobilele și terenurile nefolosite ale Ministerului Apărării, transferate în proprietatea autorităților locale?, sursă foto: narodowalodz.pl Imobilele și terenurile nefolosite ale Ministerului Apărării, transferate în proprietatea autorităților locale?, sursă foto: narodowalodz.pl

Acesta a declarat că va face demersuri pe lângă noul Guvern pentru transferarea în proprietatea autorităţilor locale a imobilelor şi terenurilor nefolosite ale Ministerului Apărării Naţionale (MApN), printre acestea numărându-se şi poligonul militar aflat pe teritoriul oraşului. De exemplu, poligonul din reședința județului Covasna, cu o suprafaţă de aproape 70 de hectare, nu este omologat, prin urmare nu este folosit de mai mulţi ani.

„O solicitare se referă la transferarea acelor imobile ale MApN care nu sunt folosite sau nu sunt omologate. În ultimii 30 de ani au fost transferate multe asemenea imobile către autorităţile locale şi de fiecare dată, acolo unde s-a întâmplat acest lucru, a avut de câştigat comunitatea. (...) Nu va fi guvern în România unde eu nu am să ridic această problemă. Şi am învăţat (...) că în România nu aduce anul ce aduce ceasul”, a precizat Antal Árpád.


„Aştept acel ceas, acea oră, acel moment în care vom reuşi să obţinem măcar acele imobile şi terenuri care nu sunt folosite, nu sunt omologate şi care, practic, nu pot fi folosite de către MApN şi acum stau. Vorbim despre clădiri care sunt degradate ori vorbim de terenuri care sunt bune doar de păşunat şi nu cred că asta este menirea Ministerului Apărării Naţionale, să aibă terenuri de păşunat”, a conchis primarul din Sfântu Gheorghe.

Un exemplu concret de utilizare a spațiilor nefolosite anterior de MApN se întâmplă la Florești. Imobilul 2350 Florești (CF 34691) a fost transmis integral din domeniul public al statului și administrarea MApN în domeniul public al comunei Florești, prin HG 734/05.10.2016. Este vorba despre un teren de 8,8 hectare, preluat integral de la MApN, iar în locul fostului poligon militar se va construi un centru cultural, sportiv și de agrement.


CITEȘTE PE LARG: Primarul din Florești rupe tăcerea privind centrul cultural, sportiv și de agrement, gândit în locul fostului poligon militar

CITEȘTE PE LARG: Floreștenii vor avea unde să-și petreacă timpul liber. În zona fostului Poligon vor fi amenajate spații de recreere, de la parc la bază sportivă

Ultimele Stiri
abonare newsletter