Actualitate

Ei sunt cei care au oprit jaful din Gheorgheni! Poliția clujeană i-a premiat

Trecătorii care au oprit jaful din Gheorgheni au fost premiați de Poliția clujeană pentru spiritul civic de care au dat dovadă

„Azi, 21 noiembrie anul curent, patru cetățeni care au dat dovadă de mult curaj, de inițiativă și spirit civic au fost invitați la sediul inspectoratului pentru a împărtăși experiența prin care au trecut și, nu în ultimul rând, pentru a fi felicitați. În semn de apreciere, conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj le-a înmânat acestora insigna unității noastre și diplome de merit.

Cei patru clujeni au demonstrat că munca în echipă îmbinată cu mult curaj și spirit civic conduce la deznodăminte pozitive. Astfel, la data de 18 noiembrie anul curent, pe raza cartierului Gheorgheni a avut loc o tâlhărie, într-un magazin, unde angajata a fost amenințată cu un cuțit de un necunoscut care avea fața acoperită cu cagulă, în scopul sustragerii încasărilor. Femeia a opus rezistență și nu s-a conformat cererilor bărbatului, context în care a avut loc o îmbrânceală între cei doi. Toată această scenă a fost observată de o tânără care se afla în zonă. Aceasta nu a stat nicio clipă pe gânduri și a alertat persoanele din jur, concomitent cu anunțarea polițiștilor. Astfel, doi bărbați au intervenit și au reușit să-l imobilizeze pe tâlhăr, iar patrula de poliție sosită la fața locului l-a încătușat și condus la sediu.


Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore pe tânărul de 19 ani. În prezent, acesta este cercetat în stare de arest preventiv pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Poliţia clujeană mulţumește cetăţenilor care îşi asumă un rol activ în viaţa comunităţii și vin în sprijinul oamenilor legii!”, a transmis IPJ Cluj.

Reamintim că în cursul zilei de 18 noiembire, un tânăr a încercat să jefuiască un magazin din cartierul Gheorgheni, dar a fost oprit de vânzătoare și cei patru cetățeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter