Actualitate

Gabriel Braic a lansat cartea „Semeseuri pentru familii grăbite”

Iubitorii de carte din Cluj au avut parte de un amplu eveniment editorial. Profesorul de limba română Gabriel Braic a lansat a treia carte intitulată „Semeseuri pentru oameni grăbiți”.

Cartea „Semeseuri pentru oameni grăbiți” prezintă experiența personală pe care fiecare o are și pe care o valorifică. Cu gândul că neamului nostru i se fură astăzi familia cu care ne petrecem tot mai puțin timp, profesorul Gabriel Braic a lansat un „ghid” de menținere armonioasă a familiei.

„Lansarea celei de-a treia cărți a ieșit exact așa cum mi-am dorit: un festival de idei, un dialog savuros, o conferință pe tema familiei. Invitații mei au constituit ab initio garanția reușitei. Publicul numeros și entuziast a confirmat această teză. Primesc încontinuu mesaje de apreciere. Soli Deo gloria!


Dar mai mult decât niște sincere înșiruiri de complimente (care au fost foarte, poate prea, generoase) din partea invitaților, seara a marcat un nou capitol fericit în bătălia pentru ideea de familie. Este evident faptul că societatea românească se află, de ceva timp încoace, într-o oarecare fierbere pentru a (re)defini termenii instituțiilor tradiționale. Familia este cap de afiș.

Eu cred cu tărie că familia este un concept de sorginte divină. Ideea a fost a lui Dumnezeu. Planul s-a schițat de undeva de Dincolo. Și trebuie respectat dacă vrem să funcționeze. E logic. Dar este, în aceeași măsură, familia este un proiect uman. Se înfăptuiește aici. Acum. De către noi. Oamenii. Adică noi întrupăm ideea de Sus în realitatea de jos prin misterul comuniunii celor doi: bărbat și femeie. Prin superba taină a cununiei. Și prin viața fantastică aureolată de iubire, care generează tot viață - copii, urmași”, spune Gabriel Braic.


Apropiații profesorului Gabriel Braic susțin că această carte este ca un manual pentru soție, un manual îndrumător.

„Sunt foarte încântat să fiu aici. Prietenul meu, Gabriel Braic a scris această carte ca un fel de manual, manual pentru soție. Este mai mult decât un manual, este un îndrumar. El are o gândire extrem de structurată. Cartea are 31 de capitole, unul pentru fiecare zi. Fiecare capitol e structurat sub diverse puncte, începând de la 1 la 8, de exemplu: Cum să petreci timp cu părinții, 7 învățături pentru copii, 7 pentru familie. Gabriel are o gândire foarte scolastică, medievală. Cartea lui pune lucrurile la rând, la rost. Semeseuri pentru oameni grăbiți este o carte a delicateții și a firescului”, povestește  prof. univ. Adrian Papahagi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter