Actualitate

Deputatul Adrian Dohotaru: „Craiova-i în fruntea Clujului, cel puțin la parcuri!”

„S-o spunem pe șleau, Clujul n-are parcuri!”, este mesajul deputatului independent de Cluj, Adrian Dohotaru.

Deputatul Adrian Dohotaru: „Craiova-i în fruncea Clujului, cel puțin la parcuri!”, sursă foto: Facebook Adrian Dohotaru Deputatul Adrian Dohotaru: „Craiova-i în fruncea Clujului, cel puțin la parcuri!”, sursă foto: Facebook Adrian Dohotaru

Cel mai mare parc din Craiova, Parcul „Nicolae Romanescu”, are 93 de hectare, în timp ce Parcul Central „Simion Bărnuțiu” are doar 13 hectare, afirmă parlamentarul clujean. Mai departe, al doilea parc ca mărime din reședința județului Olt, Parcul Tineretului, are 60 de hectare, în timp ce Baza Sportivă din Gheorgheni, pe care activiștii o vor legată de Parcul Est, se întinde pe doar 10 hectare.

„În Parcul Tineretului e și un aquapark, dar e la marginea orașului, nu ca cel propus la noi de Primărie în Parcul Est, într-o zonă deja aglomerată și care se va aglomera și mai tare din cauza construcției cartierului Sopor. Al treiea parc la noi, pe malul Someșului, Parcul Feroviarilor în curs de amenajare până în 2022, este de 5 hectare. Al treilea parc din Craiova, Parcul Craiovița, de asemenea propus pentru reabilitare, are 32 de hectare”, dezvăluie Dohotaru.


„Situația parcurilor e doar un exemplu, eu m-am bucurat în special de Parcul Romanescu, amenajat de un primar cu viziune la începutul secolului XX. Dar, dacă ne vizităm țara, dacă studiem cum se amenajează parcuri sau aquaparkuri, brusc renunțăm și la complexul de superioritate al ardeleanului, «aka» Cluj Capitală, indus și propagandistic dinspre politic”, mai afirmă deputatul clujean.

„Cele menționate de tine nici măcar nu sunt parcuri, sunt grădini. Pentru a fi parc, e necesară o suprafață minimă de spațiu verde (20 de hectare, dacă nu mă înșel). Doar «Iuliu Hațieganu» e parc. Deci stăm și mai rău decât se știe la capitolul spații verzi”, avertizează clujeanul Ovidiu.


CITEȘTE ȘI: „Baba comunistă” compară Clujul cu Chișinău: „Un oraș planificat urbanistic peste Cluj!”

Ultimele Stiri
abonare newsletter