Actualitate

Lipsa legislației pentru trotinetele electrice face noi victime. Un copil de 10 ani a ajuns la spital

Un accident de circulație a avut loc pe o stradă din Cluj-Napoca. Un copil care se plimba cu o trotinetă electrică a fost lovit de o mașină.

Un copil de doar 10 ani se plimba cu trotineta electrică pe strada Septimiu Albini din Cluj-Napoca. La un moment dat, a ales să meargă pe carosabil, moment în care a fost accidentat de o mașină. Băiatul a fost rănit și a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Lipsa regulilor pe care conducătorii de trotinete electrice ar trebui să le urmeze atunci când conduc aceste vehicule nu reprezintă o problemă doar pentru aceștia, ci și pentru polițiști, care nu știu nici ei cum să gestioneze situația.


Circulația pe trotineta electrică este un mister total și nimeni nu știe pe unde ar trebui acest tip de vehicul să meargă: pe trotuar sau pe carosabil? Pe de o parte, vehiculele electrice par a fi mult prea rapide pentru a circula în siguranță pe trotuar, printre pietoni.

Pe de altă parte, acestea nu ar fi nici suficient de rapide pentru a putea participa la trafic pe carosabil, alături de mașini, având în vedere faptul că viteza maximă pe care o pot atinge este de 25 de kilometri pe oră.

abonare newsletter