Actualitate

Studenții UBB au grijă de Grădina Botanică: vor ecologiza și vor planta copaci

Universitatea Babeș-Bolyai organizează joi, 21 noiembrie 2019, începând cu ora 14.00, o amplă campanie de ecologizare și de plantare, în Grădina Botanică „Alexandru Borza”, la care sunt așteptați peste 300 de voluntari.

„Acțiunea face parte din proiectul UBB Goes Green (UBB pentru Dezvoltarea Sustenabilă), adoptat la finalul anului 2016, la nivelul Universității Babeș-Bolyai, decizie care vizează facilitarea procesului de îmbunătățire a poziționării UBB în ierarhizările internaționale de profil, dar și implicarea Universității în mișcarea internațională, mai largă, legată de dezvoltarea sustenabilă și politici care reduc impactul antropic asupra mediului înconjurător. Universitatea a dezvoltat direcții de cercetare și proiecte pe tema dezvoltării sustenabile în cadrul mai multor facultăți, programe ce abordează o gamă largă de probleme legate de dezvoltarea sustenabilă, emisiile de dioxid de carbon, surse alternative de energie, materiale neconvenționale, managementul dezastrelor, dezvoltarea sustenabilă a peisajului, conservarea anumitor populații periclitate, schimbările climatice și efectele lor”, precizează organizatorii.

Grădina Botanică „Alexandru Borza” a Universității Babeș-Bolyai, fondată în anul 1919, este un spațiu de recreere, pentru petrecerea timpului liber, dar și pentru scopuri educaționale și de cercetare. Vizitatorii au ocazia de a cunoaște ecosistemele din România, elemente valoroase din flora nativă și din flora lumii. Grădina Botanică „Alexandru Borza” reprezintă un hotspot de diversitate pentru păsări și insecte, aproximativ 50 de specii de păsări, peste 15 specii de fluturi, aproximativ 32 de specii de mamifere și rozătoare, dintre care cea mai întâlnită este veverița, 11 specii de lilieci, dar și specii de animale care pot fi mai greu observate, amfibieni și reptile. Grădina Botanică „Alexandru Borza” găzduiește anual un număr de peste 300.000 de vizitatori și turiști.

 

Etichete: ecologizare ubb
Ultimele Stiri
abonare newsletter